Ερντογάν: Να στηρίξουμε το δικαίωμα νόμιμης άμυνας των Σύρων

14:03 1/4/2012 - Πηγή: NewsBomb

Έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα, να στηρίξει το δικαίωμα νόμιμης άμυνας του συριακού λαού απηύθυνε ο τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Αν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ χάσει και πάλι μια ιστορική ευκαιρία, δεν θα υπάρχει άλλη επιλογή για τη διεθνή κοινότητα παρά να στηρίξει το δικαίωμα της νόμιμης άμυνας του συριακού λαού» τόνισε ο Ερντογάν, κατά την έναρξη της διάσκεψης των Φίλων της Συρίας στην Κωνσταντινούπολη.

Ο τούρκος πρωθυπουργός χαρακτήρισε το συριακό λαό «θύμα μαζικής

εκτέλεσης» δυνάμεων του καθεστώτος. «Οι διεθνείς οργανώσεις λένε ότι στην καταστολή έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 9.000 άνθρωποι. Εγώ βλέπω ότι ο αριθμός αυτός είναι πολύ, μα πολύ υψηλότερος» προσέθεσε.

Σε κάθε περίπτωση, ο Ερντογάν διεμήνυσε ότι η Τουρκία, που έχει διακόψει τις σχέσεις της με τη Συρία λόγω της βίαιης καταστολής, θα αρνηθεί να στηρίξει ένα σχέδιο που θα επέτρεπε στο συριακό καθεστώς να διατηρηθεί στην εξουσία.

«Δεν τίθεται και δεν μπορεί να τεθεί θέμα στήριξης ενός σχεδίου που θα επέτρεπε στο καθεστώς που καταστέλλει τον ίδιο του το λαό να παραμείνει στην εξουσία» ανέφερε.

Keywords
Τυχαία Θέματα