Καταδίωξη και συλλήψεις στον αυτοκινητόδρομο Λ/σιας – Λ/σού

14:01 1/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Δύο άτομα συνέλαβε χθες η αστυνομία ύστερα από καταδίωξη οχήματος, ο οδηγός του οποίου έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα.

Οπως αναφέρει αστυνομική ανακοίνωση, δεκαπέντε λεπτά μετά τα μεσάνυκτα, μέλη του Ουλαμού Πρόληψης Οδικών Δυστυχημάτων (ΟΠΟΔ) Αρχηγείου, ενώ διενεργούσαν τροχονομικούς ελέγχους στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού, έκαναν σήμα σε οδηγό διερχόμενου οχήματος να σταματήσει για έλεγχο.

Ο οδηγός, ο οποίος οδηγούσε με υπερβολική ταχύτητα, παρέλειψε να σταματήσει και συνέχισε την πορεία του, οδηγώντας αλόγιστα και επικίνδυνα.

Περιπολικό της Αστυνομίας

προσπάθησε να ανακόψει το εν λόγω όχημα, με αποτέλεσμα να δεχθεί κτύπημα στο πίσω μέρος, ενώ το ύποπτο όχημα συνέχισε την πορεία του προς την πόλη της Λεμεσού.

Λίγο αργότερα, το εν λόγω όχημα, στο οποίο επέβαιναν τρία συνολικά πρόσωπα, στην προσπάθεια του κάνει δεξιά στροφή, ανέκοψε την πορεία διερχομένου οχήματος, με αποτέλεσμα να συγκρουστούν.

Αμέσως μετά το δυστύχημα, ο οδηγός εξήλθε του οχήματος και προσπάθησε να διαφύγει τρέχοντας. Μέλη της Αστυνομίας τον καταδίωξαν και κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν.

Από εξετάσεις που ακολούθησαν διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για 19χρονο από τη Λεμεσό, ο οποίος είχε ως συνοδηγό 17χρονη επίσης από τη Λεμεσό και επιβάτη 33χρονο.

Από το δυστύχημα η 17χρονη τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου διαπιστώθηκε ότι υπέστη πολλαπλά κατάγματα λεκάνης και κρατήθηκε για νοσηλεία.

Σε έρευνα που έγινε, εντός του αυτοκινήτου ανεβρέθηκε μια τηλεόραση, τρία διακοσμητικά σπαθιά, ένας ασημένιος δίσκος, ένα κινητό τηλέφωνο και ένας τηλεφακός. Επίσης, εντός του αυτοκινήτου ανεβρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία (ένα λιβέρι, τρία πτυσσόμενα μαχαίρια και ένα ζεύγος γάντια).

Επίσης, ο 19χρονος οδηγούσε το αυτοκίνητο χωρίς να είναι κάτοχος άδειας οδηγού, χωρίς ασφάλεια, χωρίς πιστοποιητικό καταλληλότητας και με ληγμένη άδεια κυκλοφορίας.

Εναντίον του 19χρονου και του 33χρονου, εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα και συνελήφθησαν για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει τις εξετάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα