Για τρίτη φορά στις εκλογικές κάλπες οι Αιγύπτιοι

07:51 3/1/2012 - Πηγή: NewsBomb

Για τρίτη φορά καλούνται να προσέλθουν στις κάλπες περίπου 15 εκατ. ψηφοφόροι στο πλαίσιο της τελευταίας φάσης των βουλευτικών εκλογών που πραγματοποιούνται έπειτα από την απομάκρυνση από την εξουσία το Φεβρουάριο του 2011 του πρώην προέδρου της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, όπως μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.


Συγκεκριμένα τα εκλογικά τμήματα σε 27 περιφέρειες της αφρικανικής

χώρας αναμένεται να ανοίξουν στις 08:00 το πρωί, τοπική ώρα Αιγύπτου (09:00 το πρωί ώρα Ελλάδος) και θα παραμείνουν ανοικτά για δύο ημέρες.

Να σημειωθεί πως στις περιφέρειες που ψηφίζουν συμπεριλαμβάνεται αυτή του Σινά, στα σύνορα με το Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας, στην οποία βρίσκονται σημαντικά τουριστικά θέρετρα της Αιγύπτου όπως το Σαρμ ελ-Σέιχ.

Δικαίωμα ψήφου φέρουν και οι κάτοικοι στις περιφέρειες Άνω και Μέσης Αιγύπτου, οι οποίες εμφανίζουν μεγάλο αριθμό χριστιανών Κοπτών.

Ο δεύτερος γύρος στις περιφέρειες αυτές αναμένεται να διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα.

Κυριαρχία των Ισλαμιστών, με το κόμμα των Αδελφών Μουσουλμάνων να συγκεντρώνει ποσοστό μεγαλύτερο του 36% μαρτυρούν οι δύο προηγούμενες φάσεις των εκλογών.

Το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο που διοικεί προσωρινά την Αίγυπτο έχει δεσμευτεί πως μόλις ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία θα παραδώσουν την εξουσία στην εκλεγμένη πολιτική κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα