Γιατί ο στόχος των αποκρατικοποιήσεων προκαλεί ίλιγγο

Νυν υπέρ πάντων οι αποκρατικοποιήσεις. Ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος ήταν ξεκάθαρος στις πρώτες συσκέψεις που έκανε τόσο με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, όσο και με τους άλλους υπουργούς της κυβέρνησης του.

Το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων θα πρέπει να υπηρετηθεί με ακρίβεια και πιστά, καθώς οι απαιτήσεις που υπάρχουν και οι προβλέψεις

που έχουν γίνει δεν πρέπει να πέσουν επ’ ουδενί έξω.

Ούτως ή άλλως, οι στόχοι που έχουν τεθεί είναι κάτι παραπάνω από φιλόδοξοι, οπότε κάθε καθυστέρηση μπορεί να αποβεί μοιραία για την υλοποίηση όλου του project.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει στο συρτάρι του ο κ. Παπαδήμος, μέσα στο α’ τρίμηνο του 2012, από τη συγκεκριμένη πηγή θα πρέπει να εισπραχθούν περί τα 3,5 με 3,7 δισ. ευρώ.

Το ποσό υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί και βατό. Αν όμως συγκριθεί με τα 1,3 δισ. ευρώ, που εισπράχθηκαν όλη τη χρονιά, φέτος, μετά βίας, αντιλαμβάνεται ότι αγγίζει τα όρια του ακατόρθωτου.

Ιδιαίτερα, όταν το ξεκίνημα που γίνεται δεν είναι και τόσο ελπιδοφόρο. Ως γνωστόν, η γερμανική «Χόκτιφ» ανέβαλε επ’ αόριστον τις συζητήσεις για την επέκταση της σύμβασης στο αεροδρόμιο των Σπάτων, για δικούς της λόγους, στερώντας μια γρήγορη και εύκολη ανάσα από τα κρατικά ταμεία.

Τα οποία ωστόσο εξασφάλισαν μια «ένεση», της τάξης των περίπου 350 εκατ ευρώ από τις συμφωνίες με τις άδειες της κινητής και ελπίζει σε ακόμα καλύτερες μέρες προσεχώς. Αρκεί να τηρηθεί το πρόγραμμα, όπως λέει και ο κ. Παπαδήμος.

Keywords
Τυχαία Θέματα