Η Ελλάδα μοναδική χώρα που οι μισθοί πέφτουν

Απογοητευτικά στοιχεία της Eurostat για τα επίπεδα μισθών στη χώρα μας σε σχέση με την Ε.Ε.


Ένα τεράστιο χάσμα στο κόστος εργασίας ανά ώρα, αποκάλυψαν τα στοιχεία της Eurostat σχετικά με την εργασία στις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με αυτά, η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που κατά τη χρονική περίοδο 2008-2012 οι μισθοί μειώθηκαν, την ίδια στιγμή που ακόμα και

χώρες σαν τη Βουλγαρία εμφανίζουν αυξήσεις έως και 42,6%.

Οι αρνητικές πρωτιές όμως για τη χώρα μας δε σταματούν εδώ, καθώς η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που εμφανίζει μείωση του ωριαίου κόστους εργασίας με ποσοστό που φτάνει το 11,2%. Αν θελήσει να συγκρίνει κανείς τα επίπεδα αμοιβών με βάση τα στοιχεία, προκύπτει πως οι Έλληνες εργαζόμενοι αμείβονται προς 14,9 ευρώ ανά ώρα, τη στιγμή που στη Γερμανία λαμβάνουν 30,4 ευρώ.

Η πραγματικότητα όμως είναι ακόμα πιο δυσάρεστη, μιας και αν αναλύσει κανείς τα στοιχεία προκύπτει πως αν όντως οι Έλληνες λάμβαναν 14,9 ευρώ ανά ώρα θα έπρεπε ο μέσος μισθός να αντιστοιχεί σε 2.384 ευρώ μεικτά, ποσό αστρονομικό για τα σημερινά δεδομένα στη χώρα μας. Με 586 ευρώ κατώτατο μισθό πάντως, μάλλον προς 3,6 ευρώ ανά ώρα δουλεύουν οι περισσότεροι Έλληνες εργαζόμενοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα