Η ώρα της κάλπης

01:27 5/5/2012 - Πηγή: NewsBomb

Τα «φώτα» των προεκλογικών συγκεντρώσεων σβήνουν και η ώρα της κάλπης πλησιάζει.

Η εκπομπή «Αποκαλύπτω», που μεταδόθηκε το βράδυ της Παρασκευής, με τον Κώστα Χαρδαβέλλα και τον Χάρη Λαζαρόπουλο επιχείρησε να σκιαγραφήσει τις τελευταίες τάσεις στο εκλογικό σώμα και να διερευνήσει τη στάση των αναποφάσιστων.


Το πολιτικό σκηνικό της Δευτέρας μετά τις εκλογές, περιέγραψε ο γενικός διευθυντής της SPIN COMMUNICATIONS, κ. Ζαχαρίας Λουδάρος.

«Οι πολιτικοί, από την άκρα Αριστερά μέχρι την άκρα Δεξιά, θα

πρέπει να δείξουν σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Το μεγάλο αδιέξοδο θα δημιουργηθεί αν υπάρξει διχασμός», δήλωσε ο κ.Λουδάρος, ενώ θεωρεί ότι θα χρειαστεί και τρίτο κόμμα για να σχηματιστεί κυβέρνηση.

«Τα δύο μεγάλα κόμματα βρίσκονται γύρω στο 40% και παλεύουν να φτάσουν το 43% το πολύ. Νομίζω ότι θα χρειαστεί και τρίτος παίκτης, που θα δώσει κοινοβουλευτική άνεση και πολιτική νομιμοποίηση», σημείωσε ο ίδιος.

Οι χιλιάδες αναποφάσιστοι νέοι θα αποτελέσουν τον καθοριστικό παράγοντα διαμόρφωσης του εκλογικού αποτελέσματος, σε αντίθεση με τους μεγαλύτερους σε ηλικία ψηφοφόρους, πολλοί εκ των οποίων μπροστά από την κάλπη θα επιστρέψουν στο «μαντρί», εκτίμησε ο κ. Νικόλαος Μαραντζίδης, αναπληρωτής καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου στην Πράγα.

«Στις ηλικίες 18 – 35 ετών βλέπουμε έναν άλλον εκλογικά κόσμο. Θα δούμε τις μεγαλύτερες ηλικίες να μένουν προσκολλημένες και να ψηφίζουν ότι συνήθως ψήφιζαν. Αντίθετα, υπάρχουν τρομακτικές μετακινήσεις στους νέους ανθρώπους. Είμαστε μπροστά σε μία νέα μεταπολίτευση τουλάχιστον όσον αφορά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά», σημείωσε ο κ. Μαραντζίδης.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου της «Politics», κ. Γιάννη Ράζου. «Οι συμπεριφορές 18-35 ετών δεν έχουν σχέση με τους άνω των 55, που είναι πιο παραδοσιακοί ψηφοφόροι», είπε.

Ζητούμε η μετεκλογική σταθερότητα

Τέσσερα σοβαρά ζητήματα ανέδειξε ο διευθύνων σύμβουλος της D.P.G DIGITAL MEDIA, κ. Σαράντος Ευσταθόπουλος: Αποσταθεροποίηση, δημοκρατία, αποχή-συμμετοχή νέας γενιάς και σταθερότητα την επόμενη ημέρα.

«Είναι δεδομένο ότι κάποιοι “τζογάρουν” στην αποσταθεροποίηση στο εσωτερικό της χώρας. Πιστεύω, όμως, ότι αυτό το γεγονός θα παίξει καθοριστικό ρόλο μόνο σε ένα μικρό κομμάτι ψηφοφόρων», εκτίμησε ο κ. Ευσταθόπουλος.

«Λέμε ότι η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα, έχει, όμως, μονόδρομους. Είμαστε καταδικασμένοι να ακολουθήσουμε μονόδρομο με μικρή ευχέρεια κάποιων ελιγμών», συνέχισε ο ίδιος.

«Για να υπάρξει σταθερότητα την επόμενη ημέρα θα πρέπει να υπάρξουν κάποια στάνταρ συνεννόησης των κομμάτων», ανέφερε ο κ. Ευσταθόπουλος και έδωσε ιδιαίτερο βάρος στη συμμετοχή των νέων. «Αυτή είναι η κρισιμότερη εκλογική μάχη για τους νέους και θα κρίνει το μέλλον τους», υπογράμμισε. Ο ίδιος σημείωσε ότι την Κυριακή θα πρέπει οι πολίτες να ψηφίσουν σύνεση
Keywords
Τυχαία Θέματα