Αλ. Τσίπρας: «Αφού τους θέλει τόσο ο Σόιμπλε, ας έρθει να τους ψηφίσει!»

Επιμένει ότι ο λαός θα δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης της Αριστεράς.

Ο λαός με την ψήφο του θα δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης της Αριστεράς, υποστήριξε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση της Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ υπογράμμισε

ότι το βράδυ της Κυριακής θα γίνει «πολιτικός σεισμός».

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης προμήνυμα νίκης και ανατροπής, καταλαβαίνοντας, όπως είπε, γιατί ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης και η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου δεν ήθελε να παραχωρήσει την πλατεία Αριστοτέλους, «γιατί μόνο η Αριστερά μπορεί να τη γεμίζει».

Επισήμανε ότι τον ΣΥΡΙΖΑ τον παρακολουθούν όχι μόνο οι ψηφοφόροι, αλλά όλοι, η Ελλάδα και η Ευρώπη, και κάνει τους δανειστές να ανησυχούν. Κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για ωμή προεκλογική παρέμβαση στην Ελλάδα και παρατήρησε: «Γνωρίζουμε ότι εύχεται και εργάζεται για να νικήσουν από κοινού Σαμαράς και Βενιζέλος. Αν το θέλει τόσο πολύ, του λέω το εξής: έλα να τους ψηφίσεις. Αλλά να ξέρεις ότι ο καιρός που απέναντί σου στη διαπραγμάτευση ήταν αυτοί που βρίσκονται και στις λίστες της Siemens, πέρασε. Απέναντί σου έχεις πλέον τον ελληνικό λαό».

Ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα πάρει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα καταφέρει να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή για κυβέρνηση της Αριστεράς, γιατί αυτό επιθυμεί η πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Απευθύνθηκε εκ νέου στην Αλέκα Παπαρήγα και τον Φώτη Κουβέλη, για τους οποίους είπε ότι δεν καταλαβαίνει το πείσμα τους εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι μπορούν να απορρίπτουν την πρόταση συνεργασίας μέχρι την Κυριακή, αλλά από τη Δευτέρα δεν θα είναι απλώς μια πρόταση, αλλά εντολή του ελληνικού λαού.

Κάλεσε τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να στραφούν στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς, όπως είπε, δεν εγκαταλείπουν οι ίδιοι τις αρχές και τις αξίες τους, αλλά το κόμμα του κ. Βενιζέλου έχει εγκαταλείψει τις αρχές και τις αξίες τους.

Για τους ψηφοφόρους της ΝΔ είπε ότι τώρα είναι περισσότερα αυτά που τους ενώνουν και τους κάλεσε να μην ανταποκριθούν στα «μισαλλόδοξα κελεύσματα του κ. Σαμαρά».

Για τη Χρυσή Αυγή σχολίασε ότι είναι «το μακρύ χέρι του συστήματος» και θέλουν να βάλουν τη σβάστικα στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Τέλος, σε όσους είναι ακόμη αναποφάσιστοι, είπε να μην επιλέξουν τη «χαμένη ψήφο» και σε όσους σκέφτονται την αποχή, να μην αφήσουν τους άλλους να μιλήσουν για λογαριασμό τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα