Η τύχη διάλεξε Χάμιλτον

Ο Βρετανός οδηγός της ΜcLaren ήταν ο νικητής του Γκραν Πρι του Αμπου Ντάμπι, αφού εκμεταλλεύτηκε και την ατυχία του Σεμπάστιαν Φέτελ στην εκκίνηση. Δεύτερος τερμάτισε ο Φερνάντο Αλόνσο και τρίτος ο Τζένσον Μπάτον.

Ο Χάμιλτον (McLaren Mercedes) άφησε πίσω την ατυχία της χρονιάς, που τον κυνηγούσε όταν δέχτηκε ένα δώρο από τη «Θεά» τύχη στην εκκίνηση του αγώνα. Εκεί ο Σεμπάστιαν Φέτελ (Red Bull Renault) είχε ένα κατεστραμμένο λάστιχο το οποίο τον έστειλε εκτός αγώνα.

Κουνώντας τη γροθιά του στον αέρα και πανηγυρίζοντας

την 3η νίκη του για αυτή τη χρονιά ο Χάμιλτον πέρασε τη γραμμή του τερματισμού στην πρώτη θέση για το γκραν πρι του Άμπου Ντάμπι. Εκείνη τη στιγμή ο Βρετανός αφιέρωνε τη νίκη του στη μητέρα του, που έχει γενέθλια μέσα από τον ασύρματο της ομάδας.

Ο Χάμιλτον οδήγησε αλάνθαστα σε όλο τον αγώνα και στην ουσία δεν κινδύνευσε από τον δεύτερο Φερνάντο Αλόνσο (Ferrari). Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής εκμεταλλεύτηκε τα μηχανικά προβλήματα του 3ου Τζένσον Μπάτον (δεν δούλεψε το KERS της McLaren) και πήρε μία άνετη 2η θέση.

Ακολούθησαν οι Μαρκ Βέμπερ (Red Bull Renault), Φελίπε Μάσα (Ferrari), Νίκο Ρόζμπεργκ Μίκαελ Σουμάχερ (Mercedes GP) Άντριαν Σιούτιλ (Force India – Mercedes) και Καμούι Κομπαγιάσι (Sauber – Ferrari).

Διαβάστε περισσότερα στο Onsports.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα