Ηράκλειο: Υλοποιείται η λειτουργία τής Καρδιοχειρουργικής κλινικής

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει η λειτουργία τής Καρδιοχειρουργικής κλινικής στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο τού Ηρακλείου (ΠαΓΝΗ), μετά τη δημοσίευση στο ''Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης'' (ΦΕΚ), τού διορισμού του καθηγητή, Γιώργου Λαζόπουλου, στην προκηρυχθείσα θέση ΔΕΠ τής βαθμίδας του επίκουρου καθηγητή, του τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Κρήτης, στον τομέα τής Χειρουργικής.


Επρόκειτο για την τελευταία

εκκρεμότητα που είχε μείνει για τη λειτουργία της Καρδιοχειρουργικής, αφού κινδύνευε η χώρα μας να επιστρέψει στην Ε.Ε. ποσό 3,5 εκ. ευρώ, που δόθηκαν από κοινοτικά κονδύλια για τη δημιουργία της Καρδιοχειρουργικής κλινικής, αν αυτή δεν λειτουργούσε άμεσα.

«Μετά την εξέλιξη αυτή και την ορκωμοσία του καθηγητή ενώπιον του πρύτανη, μπαίνει οριστικά σε τροχιά υλοποίησης η λειτουργία της Καρδιοχειρουργικής κλινικής στο ΠαΓΝΗ, ένα τόσο σημαντικό έργο για την κοινωνία της Κρήτης», ανέφερε ο γραμματέας της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου, Μανώλης Κεφαλογιάννης, που ανακοίνωσε και την όλη εξέλιξη.

Η λειτουργία της Καρδιοχειρουργικής είχε κριθεί εξαιρετικά αναγκαία, αφού είναι η μοναδική στην Κρήτη και θα εξυπηρετεί παράλληλα και τους κατοίκους των νησιών του νοτίου Αιγαίου, που καλύπτει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα