Κέρκυρα: Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών

Κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών στην Κέρκυρα, μετά από πολύμηνη έρευνα.

Συγκεκριμένα, μετά από συντονισμένες έρευνες, συνελήφθησαν το πρωί της Πέμπτης στη βόρεια Κέρκυρα, τρία άτομα, καθώς και ένα ακόμη που διατηρούσε περιφερειακό ρόλο.

Για τους τρεις συλληφθέντες, ηλικίας 26, 28 και 56 ετών, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης

εγκληματικής οργάνωσης, διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών και παράνομης οπλοκατοχής, ενώ για τον τέταρτο, ηλικίας 22 ετών, για το αδίκημα της κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

Από την αστυνομική έρευνα ταυτοποιήθηκε η συστηματική δραστηριοποίηση του κυκλώματος, τα μέλη του οποίου ενεργούσαν με συγκεκριμένη μεθοδολογία και τρόπο δράσης.

Έκαναν τις «δουλειές» στα καταστήματα του 56χρονου

Ο 56χρονος, που φέρεται να έχει ηγετικό ρόλο στην οργάνωση, διέθετε δύο εμπορικές επιχειρήσεις σε περιοχές της βόρειας Κέρκυρας, τις οποίες χρησιμοποιούσε ως «βιτρίνες» και μαζί με τον 26χρονο και τον 28χρονο επιδίδονταν στη συστηματική διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Σε διαδοχικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των τεσσάρων συλληφθέντων, καθώς και στα δύο καταστήματα, παρουσία δικαστικού λειτουργού και με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 44 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους περίπου 3,5 κιλών, οκτώ συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρους περίπου 352 γραμμαρίων, μία ηλεκτρονική ζυγαριά, 102 χάπια απαγορευμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων, ένα δενδρύλλιο κάνναβης, ύψους περίπου δύο μέτρων, δύο στιλέτα, 12 κινητά τηλέφωνα, ένα πιστόλι μπρελόκ με επτά φυσίγγια, ένα πιστόλι με γεμιστήρα και έξι φυσίγγια, καθώς και ένα σπρέι πιπεριού.

Η έρευνα που διεξάγει το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

Διαβάστε επίσης:

Καλαμάτα: Πήγαν για εκσκαφή και βρήκαν 25 δενδρύλλια χασίς

Έμπορος ναρκωτικών σκοτώθηκε όταν καταπλακώθηκε από ναρκωτικά

Keywords
Τυχαία Θέματα