Κι ένα πακέτο – μπόνους για την Ελλάδα!

14:47 1/3/2012 - Πηγή: NewsBomb

Ακόμη και σήμερα το βράδυ, κατά τη διάρκεια του δείπνου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης να αποφασισθεί το πακέτο της βοήθειας, στο κομμάτι της ανάπτυξης, που θα δοθεί στην Ελλάδα, ως συνοδευτικό των 130 δις ευρώ.

Οι δε ανακοινώσεις, σε αυτή την περίπτωση, θα γίνουν αύριο το μεσημέρι, μετά το τέλος της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο βασικός κορμός του εν λόγω

προγράμματος θα στηριχθεί κυρίως στο κομμάτι του ΕΣΠΑ και των πόρων του που αφορούν στη χώρα μας, αλλά εξακολουθούν να τελούν εν υπνώσει.

Αυτό που θα γίνει, θα είναι να «διευκολυνθεί» με διάφορους τρόπους η Ελλάδα ώστε να αντλήσει γρήγορα αυτά τα κεφάλαια, τα οποία σε συνδυασμό με αυτά που αναμένονται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, να αποτελέσουν ένα καλό, πρώτο, υποστηρικτικό «μπουκέτο».

Οι λεπτομέρειες αναμένεται να απασχολήσουν απόψε τους 17, αλλά σίγουρα δεν πρόκειται να τους απασχολήσουν ξανά αύριο. Η αρχικώς προγραμματισμένη νέα συνεδρίαση τους σε 24 ώρες, αναβλήθηκε, καθώς εκτιμήθηκε ότι δεν συντρέχει λόγος να γίνει, αφού δεν πληρούνται ακόμα οι προϋποθέσεις. Το πιθανότερο είναι πως η συνεδρίαση αυτή θα «πάει» κοντά στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής.

Δεδομένο πάντως θα πρέπει να θεωρείται ότι το νέο αυτό project είναι αρκετά προχωρημένο και γι αυτόν τον λόγο άλλωστε προσκλήθηκε εσπευσμένα στις Βρυξέλλες και ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο της Κομισιόν και όχι μόνο αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα.

Σε κάθε περίπτωση, η χώρα μας θα έχει να υπολογίζει σε ένα μπόνους περίπου 30 δις ευρώ, το οποίο θα «πέσει» στην αγορά, απευθείας, χωρίς διαμεσολαβητές.

Keywords
Τυχαία Θέματα