Λ. Παπαδήμος: Θα κερδίσουμε και αυτήν την εθνική μάχη

Ημέρα έμπνευσης χαρακτηρίζει την 25η Μαρτίου ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος.

Σε μήνυμά του ενόψει του εορτασμού της 25ης Μαρτίου, ο κ. Παπαδήμος αποδίδει ιδιαίτερη σημασία

στη φετινή επέτειο και καλεί τους πολίτες να εμπνευστούν από τον αγώνα και τα ιδανικά των ηρώων του 1821 για τη μεγάλη μάχη που δίδουμε σήμερα ως έθνος.

Από το 1821 μέχρι σήμερα, αναφέρει ο κ. Παπαδήμος, πέρασαν 191 χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων η Ελλάδα έδωσε μάχες και έζησε πολέμους, καταστροφές, εμφύλιους σπαραγμούς, χρεοκοπίες, ενώ μετά από κάθε περίοδο εθνικής δοκιμασίας, ακολουθούσε περίοδος ανόρθωσης και δημιουργίας.

«Η Ελλάδα πέτυχε να βρίσκεται ανάμεσα στις πιο αναπτυγμένες χώρες του κόσμου, να ανήκει στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να είναι παράγοντας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Σήμερα η πατρίδα μας βρίσκεται ξανά σε κρίσιμη καμπή, αντιμέτωπη με τη δεινότερη οικονομική κρίση της μεταπολεμικής περιόδου. Μεγάλο μέρος του λαού δοκιμάζεται και αντικρίζει με αβεβαιότητα το μέλλον. Έχουμε κάνει σημαντικά βήματα για την αντιμετώπιση των βαθιών και χρόνιων προβλημάτων. Πρέπει όμως να συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα για να μην πάνε οι θυσίες χαμένες», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Στόχος της σημερινής Ελλάδας είναι όχι μόνον να βγει από την κρίση όρθια και ενωμένη, αλλά και να δημιουργήσει τις συνθήκες για μια νέα πορεία ανάπτυξης και δημιουργίας, που θα έρθει μέσω εξυγίανσης της οικονομίας, της δημιουργίας σύγχρονου κράτους και επίτευξης υψηλών ρυθμών ανάπτυξης, διασφαλίζοντας έτσι τη θέση της στην Ευρώπη και το σύγχρονο κόσμο.

«Είναι πεποίθησή μου ότι θα κερδίσουμε και αυτή την εθνική μάχη. Αρκεί να αξιοποιήσουμε τις μεγάλες δυνατότητες του ελληνικού λαού, να καταβάλουμε σκληρή προσπάθεια, να διασφαλίσουμε ενότητα δυνάμεων παρά τις διαφορές μας, να επιδείξουμε κοινωνική αλληλεγγύη και να παραμείνουμε προσηλωμένοι στον εθνικό στόχο», αναφέρει ο κ. Παπαδήμος.

«Οι αξίες των αγωνιστών του 1821, τα μεγάλα επιτεύγματά τους και η πλούσια ιστορία μας δείχνουν τον δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα