Λιτότητα, Χρυσή Αυγή και το «λουκέτο» στις ΗΠΑ στα πρωτοσέλιδα

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Τρόμος πάλι για τις συντάξεις!".

Η εφημερίδα γράφει ότι "τρόμος για τις συντάξεις επικρατεί εξαιτίας των ελλειμμάτων που πρόκειται να καταγράψει ο Προϋπολογισμός του επόμενου έτους για τα ασφαλιστικά ταμεία. από το 2014 και μετά το ΙΚΑ θα καταβάλλει για συντάξεις ό,τι μπορεί, με βάση τα διαθέσιμα κονδύλια που θα υπάρχουν στα ταμεία του".

ΕΘΝΟΣ: "Δολιοφθορά στον Ομπάμα".

Η

εφημερίδα σημειώνει ότι "την αναστολή της λειτουργίας των αμερικανικών κρατικών υπηρεσιών προκάλεσε η απόφαση της ακραίας δεξιάς πτέρυγας των Ρεπουμπλικανών να μπλοκάρουν τον προϋπολογισμό. Η υπονομευτική ενέργειά τους θα είχε βαρύτερες συνέπειες, αν ο Μπαράκ Ομπάμα δεν εξασφάλιζε τη μισθοδοσία των στρατιωτικών".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ετοιμάζουν δολοφονία του Πούτιν!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "την ώρα που η Αμερική οδεύει σε χρεοκοπία, ο Ρώσος πρόεδρος ετοιμάζεται να κατακτήσει τον κόσμο και κινδυνεύει!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "«Συνεργάτης» της Χρυσής Αυγής ανώτερος αξιωματούχος της ΕΛ.ΑΣ.".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ανακρινόταν έως αργά χθες το βράδυ. Κατηγορείται ότι παρέπεμπε τους πολίτες στα γραφεία της Χρυσής Αυγής για «καλύτερη προστασία» και αποθάρρυνε αλλοδαπούς να καταγγείλουν ρατσιστικές επιθέσεις. Βρέθηκαν παράνομα όπλα στην κατοχή του".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "«Ξαφνικός θάνατος» για 800.000 Αμερικανούς".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "για πρώτη φορά έπειτα από δεκαεπτά χρόνια, η αμερικανική κυβέρνηση κλείνει μέχρι νεωτέρας! Το αδιέξοδο μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών για τον προϋπολογισμό του νέου οικονομικού έτους οδηγεί τις περισσότερες ομοσπονδιακές υπηρεσίες των ΗΠΑ σε προσωρινή αναστολή λειτουργιών, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης!".

ΕΣΤΙΑ: "Προσβάλλουν τον πολιτισμό μας".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "προτού φθάση να κατηγορηθή η Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωσις, είχε ήδη προσβάλει βάναυσα τον πολιτισμό μας με την παρουσία της στην Βουλή. Η συμπεριφορά των βουλευτών της ήταν όχι μόνον αντικοινοβουλευτική, αλλά βαρύτατα προσβλητική για την ίδια την Δημοκρατία".

Η ΑΥΓΗ: "Λουκέτο story με χιλιάδες απολύσεις".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στον δρόμο πάνω από 2.500 εργαζόμενοι τις τελευταίες ημέρες μόνο από τρεις επιχειρήσεις: Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, καταστήματα «Φωκάς» και αλυσίδα «Sprider Stores». 1.227 βιοτεχνικές επιχειρήσεις κατέβασαν ρολά στη Θεσσαλονίκη από την αρχή του χρόνου. Στο «νεκροταφείο εταιρειών» προστίθενται καθημερινά 4-5 επιχειρήσεις. Ο αργός θάνατος πολλών βιομηχανικών και βιοτεχνικών μονάδων, η «φυγή» μεγάλων επιχειρήσεων όπως η «Βιοχάλκο», η συρρίκνωση άλλων όπως η Coca-Cola 3Ε αποτελούν την ηχηρή διάψευση του εαρινού «success story» του Αντ. Σαμαρά".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Μακριά η νύχτα για τη συμμορία".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "επί 6 ώρες απολογούνταν χθες το βράδυ ο προσδιοριζόμενος ως «επιχειρησιακός αρχηγός» της οργάνωσης, Ηλίας Κασιδιάρης. Αφού αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, απέδωσε τη δίωξή του σε πολιτική σκοπιμότητα και αμφισβήτησε την αξιοπιστία του ενός εκ των δύο προστατευόμενων μαρτύρων. Με το πέρας της μαραθώνιας απολογίας του, τη θέση έναντι των ανακριτών κατέλαβε ο Ηλίας Παναγιώταρος, ενώ η διαδικασία συνεχιζόταν μέχρι... σήμερα το πρωί για τους Γ. Λαγό και Ν. Μίχο. Με την ολοκλήρωσή της αναμενόταν και απόφαση για την τύχη και των τεσσάρων κατηγορουμένων".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Δεύτερο κύμα ερευνών και διώξεων".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "νέο κύμα ερευνών τόσο από τις αστυνομικές όσο και από τις δικαστικές αρχές αναμένεται από σήμερα. Με συντονισμένες επιχειρήσεις θα αναζητηθούν, σε ευρύτερη κλίμακα, οπλισμός, κρησφύγετα, πρόσωπα που εμπλέκονται με την έκνομη δράση της Χρυσής Αυγής".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Ελλάδα πρωταθλητής στην ανεργία"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σοκαριστικά τα στοιχεία και σε ό,τι αφορά την ανεργία των νέων, η οποία άγγιξε το 61,5%. Ωστόσο η αύξηση της ανεργίας των νέων και σε επίπεδο ευρωζώνης δικαιώνει όσους μιλούν για «χαμένη γενιά»".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "5 Οκτώβρη συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ: Να γίνουν σταθμός για αγώνες πιο επιθετικούς".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "όλοι στη δράση για την επιτυχία των συλλαλητηρίων. Με σχέδιο και επιμονή, ο συναγερμός που σημαίνουν τα ταξικά συνδικάτα μπορεί και πρέπει να βάλει στη δράση ακόμα περισσότερους εργάτες και υπαλλήλους. Να ανοίξει η συζήτηση για τις εξελίξεις και τα αιτήματα της κινητοποίησης, για την ανάγκη να κλιμακωθεί ο αγώνας, με απεργία στις 23 Οκτώβρη, που προτείνει το ΠΑΜΕ".

ΤΑ ΝΕΑ: "Αυτοί οι έξι σκότωσαν τον Φύσσα".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "πέντε πρόσωπα πίσω από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα αναζητεί η ανακρίτρια, η οποία -όπως προκύπτει από έγγραφο της δικογραφίας- έχει στα χέρια της αποδεικτικό υλικό για την παρουσία συνεργών στο έγκλημα που διέπραξε ο Γιώργος Ρουπακιάς. Ανώνυμος πληροφοριοδότης λίγο μετά τη δολοφονία έδωσε στην Αστυνομία συγκεκριμένα ονόματα, τα οποία διασταυρώθηκαν μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του δράστη".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "16 λουκέτα τη μέρα στη Θεσσαλονίκη".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Όλη η Ελλάδα μπαίνει στο Κτηματολόγιο".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "είκοσι οκτώ νέα έργα κτηματογράφησης συνολικού προϋπολογισμού 572 εκατ. ευρώ, για την κάλυψη του 65% της έκτασης της Ελλάδας, εξήγγειλε χθες, ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, καλύπτοντας και τα εναπομείναντα 16 εκατ. δικαιώματα (ποσοστό 42%)".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Σφίγγει το 2014 ο κλοιός για ιδιοκτήτες ακινήτων".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σφίγγει ο κλοιός για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς καμία μεταβίβαση δεν θα μπορεί να γίνει από το 2014 εάν προηγουμένως δεν έχει καταβληθεί ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων. Ρόλο «επόπτη» αναλαμβάνουν οι συμβολαιογράφοι, στους οποίους το υπουργείο Οικονομικών αναθέτει τον έλεγχο για το εάν έχει καταβληθεί ο νέος φόρος".

Keywords
χρυση αυγη, ηπα, εκλογες ηπα, αυγη, ηπα, πρωτοσελιδα, χρυση, ελευθερη ωρα, sprider stores, η εφημεριδα, τα νεα, δημοκρατια, προυπολογισμος, ικα, ωρα, χρεοκοπια, ελευθεροτυπια, εστια, βουλη, αυγη, sprider, θεσσαλονικη, success, αντ, σαμαρας, εφημεριδα, κασιδιαρης, καθημερινη, δραση, ελλαδα, ριζοσπαστησ, παμε, απεργια, μακεδονια, νέα, ναυτεμπορικη, εφημεριδα δημοκρατια, απεργια οσε, απεργια υπα, απεργιες σημερα, απεργια ταξι, απεργια 5 οκτωβριου, απεργια 10 οκτωβριου, απεργια 19 οκτωβριου, απεργια 20 οκτωβριου, νεα κυβερνηση, τελος ακινητων, απεργια 1 δεκεμβριου, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, ομπαμα, φορος ακινητων, αντ, αστυνομια, θανατος, καθημερινη, ναυτεμπορικη, ονοματα, τυχη, υπουργειο οικονομικων, ωρα, αγωνες, αυξηση, αμερικη, ανεργια, αργος, ασφαλιστικα ταμεια, βραδυ, γινει, γραφεια, εγγραφο, ευρω, ενεργεια, εργα, εξι, επιτυχια, εφημεριδα, ιδια, υπηρεσιες, κυβερνηση, κυμα, κλιμακα, μισθοδοσια, νυχτα, οκτω, παμε, πρωι, ρολο, συγκεκριμενα, συζητηση, σχεδιο, τιτλος, φορα, ωρες, αγωνας, αλυσιδα, δικαιωματα, υπουργειο, πληροφοριοδοτης, υλικο, χερια
Τυχαία Θέματα