Ματζουράνα: Μαγειρεύει καλά, κρύβεται καλύτερα

12:20 1/4/2013 - Πηγή: NewsBomb

Η Όλγα Μαλέα πειραματίζεται με νέα υλικά και παρουσιάζει ένα αναπάντεχο ψυχολογικό δράμα με γερές δόσεις αγωνίας και μυστηρίου.

Μετά τις σημαντικές καλλιτεχνικές και εμπορικές επιτυχίες στον χώρο της κωμωδίας, όπως τον «Οργασμό της Αγελάδας» και το «Litsa.com», η Όλγα Μαλέα , ως γνήσια δημιουργική φύση, εμπνέεται από διαφορετικές συγκυρίες και επανέρχεται για να κάνει αυτό που ξέρει πολύ καλά, να πλάσει μια μεστή ιστορία για τις ανθρώπινες σχέσεις.

Μόνο

που αυτή τη φορά η σκηνοθέτις πειραματίζεται με νέα υλικά και καταθέτει για πρώτη φορά στην καριέρα της ένα ψυχολογικό δράμα με πρωταγωνίστρια την Άννα, ένα 11χρονο κορίτσι που συμμετέχει σε διαγωνισμό μαγειρικής και που όπως η ματζουράνα, το αγαπημένο της υλικό, είναι ιδιαίτερη και εκλεκτή.
Σε μικρές και καλά υπολογισμένες δόσεις αποκαλύπτεται η ακανθώδης σχέση της Άννας με την απαιτητική μητέρα της, ενώ το μυστήριο που καλύπτει τις σπασμωδικές κινήσεις και των δύο θα γίνει στα μεθοδικά χέρια της Μαλέα ο πυρήνας μιας αγωνιώδους πλοκής.

Η σκηνοθέτις χτίζει μια συναρπαστική ιστορία με έμφαση στην ατμόσφαιρα, ενώ η ανησυχία του παιδιού, που αρνείται πεισματικά να μιλήσει γι' αυτό που το στεναχωρεί, διαπερνά τόσο το κάδρο όσο και το φως και την υφή της ταινίας.

Έντονες φωτοσκιάσεις, κορεσμένα χρώματα, φορτισμένα συναισθηματικά κάδρα, είναι τα στοιχεία αυτού του ψυχολογικού θρίλερ με ιδιαίτερη αισθητική και μοναδική γεύση.

Σύνοψη:
«Μπορείς και καλύτερα» λέει συνέχεια η Μαίρη στην κόρη της, την Άννα, με σκοπό να τη βοηθήσει να αξιοποιήσει τα ταλέντα της και να αποκτήσει εφόδια. Η 11χρονη Άννα, ένα πραγματικά χαρισματικό παιδί, καταφέρνει να είναι πρώτη σε όλα. Φέτος το καλοκαίρι, η Άννα συμμετέχει σε μια εκπομπή μαγειρικής όπου έχει ήδη φτάσει στον ημιτελικό και όλοι περιμένουν ότι θα κερδίσει το μεγάλο έπαθλο. Η μαμά της χαίρεται και καμαρώνει γι αυτήν. Εντελώς απρόοπτα όμως, η Άννα αρχίζει να συμπεριφέρεται περίεργα και να παθαίνει διάφορα ατυχήματα, που οδηγούν στον αποκλεισμό της από την εκπομπή. Τι συμβαίνει; Για ποιο λόγο η Άννα, ξαφνικά, δημιουργεί προβλήματα;

Δείτε το trailer

11 Απριλίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood

Keywords
Τυχαία Θέματα