Μια «καθαρή φωνή» για τη Συρία ζητά ο Νταβούτογλου

Ξεκάθαρη στάση για τη Συρία ζητά ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, από τη διεθνή κοινότητα, επισημαίνοντας ότι εξακολουθούν να πεθαίνουν άνθρωποι στη χώρα αυτή παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις για τερματισμό της βίας.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος πήρε μέρος στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, τόνισε ότι η διακήρυξη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

και οι διπλωματικές προσπάθειες του Κόφι Ανάν, δεν πρέπει να θεωρηθεί ως «επιπλέον χρόνος προς τη Συρία για να συνεχίσει τις μεθόδους της».

Ο Τούρκος υπουργός απηύθυνε έκκληση για «μια καθαρή φωνή» από το Συμβούλιο Ασφαλείας «ότι αυτή η σφαγή πρέπει να σταματήσει».

«Πρέπει να ενεργήσουμε ταχέως. Δεν πρέπει να δώσουμε περισσότερο χρόνο στο συριακό καθεστώς να σκοτώσει περισσότερους ανθρώπους. Κανένας δεν μπορεί να δικαιολογήσει τις χωρίς διάκριση επιθέσεις εναντίον αστικών περιοχών, με το επιχείρημα ότι εκεί βρίσκονται τρομοκράτες», τόνισε.

Προειδοποίησε ότι μια «πραγματική ανθρωπιστική τραγωδία» βρίσκεται σε εξέλιξη στη Συρία και προσέθεσε ότι υπολογίζει σε 10.000 τους νεκρούς και σε περίπου 30.000 τους τραυματίες.

Σύμφωνα με τον Νταβούτογλου, η Τουρκία έχει δεχθεί 17.000 πρόσφυγες από τη Συρία, με 1.000 να φθάνουν στη χώρα καθημερινά.

Keywords
Τυχαία Θέματα