ΝΑΤΟ: Εξετάζει πλήρη απόσυρση των στρατευμάτων από το Αφγανιστάν

υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας του ΝΑΤΟ συναντώνται για να συζητήσουν την πλήρη απόσυρση των στρατευμάτων τους από το Αφγανιστάν, ένα μήνα πριν την έναρξη της Συνόδου της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, στο Σικάγο των ΗΠΑ, υπό τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Μάλιστα η διήμερη συνάντησή

τους αναμένεται να αφιερωθεί, αποκλειστικά, στο φλέγον αυτό θέμα. Η συνεχής πίεση που δέχονται τα ΝΑΤΟϊκά στρατεύματα από τις επιθέσεις των Ταλιμπάν, το καθιστά σημαντικότατο και το τοποθετεί στην κορυφή της ατζέντας τους.

Να υπενθυμιστεί πως η πρώτη σύμφωνη γνώμη όλων, σχετικά με την απόσυρση, ήρθε το Νοέμβριο του 2010. Όμως, ενάμιση χρόνο μετά και αφού είχε «κλείσει» το 2014 ως έτος οριστικής αποχώρησης, τα φαινόμενα βίας πιέζουν τους αρμοδίους.

Εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα είναι και το πώς ακριβώς θα οργανωθεί η απόσυρση των 130.000 ΝΑΤΟϊκών στρατιωτών, κάτι το οποίο θα συζητηθεί εκτενέστερα τον ερχόμενο Μάιο, στη Σύνοδο, όπως έγραψε το γαλλικό πρακτορείο AFP.

Από την πλευρά της η Oana Lungescu, εκπρόσωπος τύπου της Συμμαχίας δήλωσε την περασμένη Δευτέρα «Είναι ξεκάθαρο πως αντιμετωπίζουμε προκλήσεις σχετικές με την ασφάλεια».

Keywords
Τυχαία Θέματα