Είναι τελικά αξιόπιστη η Wikipedia;

Καθημερινά όλο και περισσότεροι χρήστες χρησιμοποιούν την ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια για να ενημερωθούν σχετικά με το αντικείμενο της αναζήτησής τους, όποιο και αν είναι αυτό, στηριζόμενοι στην βικιπαιδεία, μια ηλεκτρονικη εγκυκλοπαιδεια, της οποία τα λήμματα γράφονται από τους ίδιους τους χρήστες της πλατφόρμας. Η Wikipedia

λοιπόν, η γνωστή δωρεάν online εγκυκλοπαίδεια, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα βήματα στον χώρο του διαδικτύου.Ωστόσο δέχεται συνεχώς σκληρή κριτική για την εγκυρότητά της και μάλιστα μια νέα μελέτη έρχεται να επιβεβαιώσει τις κριτικές.

Σύμφωνα λοιπόν με μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Πέρν, 6 στα 10 άρθρα της Wikipedia περιέχουν σημαντικά λάθη και ανακρίβειες. Οι ερευνητές μάλιστα απευθύνθηκαν σε εταιρείες δημοσίων σχέσεων που έλεγξαν τα άρθρα της Wikipedia για πελάτες τους, ιδιώτες και εταιρείες που απασχολούνται στον χώρο.
Έτσι λοιπόν οι ίδιοι εντόπισαν αρκετά λάθη και ενώ το πρόβλημα εντείνεται, όπως αναφέρει η Daily Mail,η εγκυκλοπαίδεια συχνά αργεί να προχωρήσει σε διορθώσεις και να επεξεργαστεί τις επισημάνσεις, που κάνουν για τα λάθη οι διάφοροι χρήστες, με αποτέλεσμα να είναι ανακριβής σε κάποια σημεία. Μπορεί η έρευνα να έχει αρκετά δυσάρεστα στοιχεία για την Wikipedia, ωστόσο η online εγκυκλοπαίδεια σίγουρα θα παραμείνει ένα από τα σημαντικότερα εγχειρήματα στο internet και όλο και περισσότεροι χρήστες θα στρέφονται σε αυτή για να λύσουν τις απορίες τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα