Ν.Δ.: Ετσι; Χωρίς πρόγραμμα;

- Για να κάνεις προεκλογική εκστρατεία στα μέρη μου, πρέπει να είσαι γερό ποτήρι. Να την κατεβάζεις τη ρακή και, μάλιστα, σε ποσότητες. Δε βγαίνει με… πορτοκαλάδες, γιατί θα σε πάρουν με τις λεμονόκουπες!

Ο συγκεκριμένος γαλάζιος βουλευτής, πάντως, έχει βρει το κόλπο: Με κάθε ποτηράκι ρακή κατεβάζει κι ένα ποτήρι νερό. «Καθαρίζει το σύστημα. Μου το ’χε εξηγήσει ένας φίλος μου γιατρός, όταν του είπα το πρόβλημά μου: Πώς να βγάλεις δέκα καφενεία μέσα στην ίδια μέρα, χωρίς να σε κουβαλάνε το βράδυ!», διηγείται. Βέβαια, θέλει πολλές στάσεις προς… νερού σου στο ενδιάμεσο, αλλά ποιος νοιάζεται;

Οι

βουλευτές της Ν.Δ, λοιπόν, το έχουν πάρει απόφαση. Οι εκλογές είναι προ των πυλών. Το μυαλό τους είναι, πια, στις περιφέρειές τους. Το ίδιο και το… κορμί τους, με κάθε ευκαιρία. Και οι γιορτές είναι καλή ευκαιρία. Οι ίδιοι σκίζουν τα μπλουζάκια τους ότι ο κόσμος τους αντιμετωπίζει με ενθουσιασμό και πως το ΠΑΣΟΚ έχει τελειώσει. Το δεύτερο, λογικό ακούγεται. Το πρώτο, όποιος θέλει το πιστεύει.

Τι λέει, λοιπόν, ο κόσμος στους γαλάζιους; Ότι μπάφιασε με την οικονομία. Συνειδητοποιεί, βέβαια, πως από εκεί αρχίζουν και εκεί τελειώνουν όλα, αλλά έχει πάθει… overdose: «Εντάξει, μας είπατε ότι θα αλλάξετε το μείγμα. Ότι θα πάτε στους δανειστές μας και θα τους πείτε “δεν είμαστε γύφτοι να μη σεβόμαστε τις υπογραφές μας, αλλά ελάτε εδώ: με τη συνταγή σας, που έσπευσαν να δεχτούν οι προκάτοχοί μας, δεν πάμε πουθενά. Δε θέλετε τα λεφτά σας; Να φτάσουμε στο ίδιο αποτέλεσμα με ανάπτυξη και περικοπή δαπανών”. Τα μάθαμε απ’ έξω πια. Αλλά κουβέντα δεν ακούσαμε για το αν θα έχουν τα παιδιά μας στα σχολεία, βιβλία. Για το τι θα συμβεί με τα ΑΕΙ. Για την Υγεία. Ποιος θα πληρώνει τα φάρμακα; Τα Ταμεία που τα έχουμε χρηματοδοτήσει όλη μας τη ζωή ή το πορτοφόλι το δικό μας πάλι; Θα έχει γιατρό η οικογένεια όταν τον χρειαστεί; Τι θα γίνει με τη Δημόσια Διοίκηση;».

Κι οι βουλευτές το καταλαβαίνουν και γκρινιάζουν. Διότι είναι αλήθεια ότι η Ν.Δ. δεν έχει πει το παραμικρό για το όποιο επιμέρους κυβερνητικό της πρόγραμμα. OK, «it’s the economy, stupid!», αλλά δεν κυβερνάς μόνο με την οικονομία. «Με την κυβέρνηση Παπαδήμου να μοιάζει περισσότερο με… τσίρκο κάθε μέρα που περνά, μπορεί να έχουμε εκλογές αύριο το πρωί. Κυριολεκτικά. Ετσι θα πάμε; Χωρίς πρόγραμμα;», γκρινιάζουν οι γαλάζιοι που εναγωνίως ζητούν κατεύθυνση από τη Συγγρού. Για να έχουν απαντήσεις στον κόσμο που τους ρωτά στα καφενεία. Κάποιοι, μάλιστα, προτείνουν στον Σαμαρά να πάει σε προγραμματικό συνέδριο –«τώρα, που οι άλλοι είναι διαλυμένοι»- και να κερδίσει την παρτίδα.

Από τη Συγγρού απαντούν «κάντε –πολύ λίγη- υπομονή». Σκίζουν τα μπλουζάκια τους ότι οι ομάδες εργασίας δουλεύουν πυρετωδώς. Και δεν είναι μόνο τα κομματικά στελέχη. Εξηγούν ότι είναι επαγγελματίες από όλες τις ειδικότητες, τεχνοκράτες και νέοι άνθρωποι με φρέσκιες ιδέες, που δίνουν απαντήσεις και στην παραμικρή λεπτομέρεια. «Μπαίνουν τώρα οι τελευταίες πινελιές και θα είναι όλα έτοιμα στο τέλος Ιανουαρίου για να ξέρει ο κόσ

Keywords
Τυχαία Θέματα