ΝΕΑ OCTAVIA ΑΠΟ 15.590 €

Μεγάλωσε σε διαστάσεις, έσφιξε σε δομή και ακαμψία, έχασε 102 κιλά και αναβαθμίστηκε σε εξοπλισμό.

Η νέα Octaviaπαραμένει ακόμα μια από τις πιο αξιοπρόσεκτες προτάσεις στην μεσαία κατηγορία των οικογενειακών αυτοκινήτων και διαπραγματεύεται εκ νέου την παρουσία της στην εγχώρια αγορά με 6 κινητήρες σε συνολικά 56 διαφορετικές εκδόσεις.

Είναι γεγονός πως η μεσαία κατηγορία αυτοκινήτων έχει υποστεί καθίζηση στην ελληνική αγορά με ποσοστό λίγο πιο πάνω από 5% επί συνόλου 55.000 καινούργιων αυτοκινήτων που ταξινομήθηκαν

πέρυσι. Ως εκ τούτου η πίτα είναι μικρή έκτος αν «κλέψεις» αγοραστές από τα μικρομεσαία. Και στόχος αυτής της Octavia 3η γενιάς είναι μια μεγαλύτερη δεξαμενή υποψήφιων αγοραστών που αλλιώς θα επέλεγαν ένα Focus, Astra ή Golf αλλά τώρα έχουν την δυνατότητα με τα ίδια χρήματα, να αποκτήσουν ένα αυτοκίνητο πολύ μεγαλύτερο.

Η νέα Octavia κυκλοφορεί επισήμως και στην Ελλάδα με τους κινητήρες βενζίνης TSi στα 1.2, 1.4 και 1.8 λίτρα με αποδόσεις από 105 έως 180 ίππους. υπάρχουν και τρεις εκδόσεις σε μοτέρ πετρελαίου, οι πρώτες δύο στα 1,6 λίτρα με 90 ή 105 ίππους και η άλλη στα 2.0 λίτρα με ισχύ 150 ίππων. Όλες οι εκδόσεις, πλην της βασικής diesel με τους 90 ίππους, φέρουν σύστημα εξοικονόμησης καύσιμου Green Tec. Μάλιστα η έκδοση diesel με τους 105 ίππους εκλύει ρύπους CO2 στα 99 γρ./χλμ. που με το ισχύον καθεστώς έχει μηδενικά τέλη κυκλοφορίας.

Τρείς είναι και οι εκδόσεις εξοπλισμού (Active – Ambition – Elegance) με την βασική να περιλαμβάνει σχεδόν τα πάντα και την Ambitionνα έχει καλύτερο multimedia σύστημα και ζάντες αλουμινίου. Η διαφορά τιμής μεταξύ των εκδόσεων εξοπλισμού είναι της τάξης των 1.000 ευρώ.

Παράλληλα, θα υπολογίσετε επιπλέον 1.200 ευρώ από τις παρακάτω τιμές αν επιλέξετε έκδοση Combiμε αμάξωμα wagon. Μολονότι ο χώρος αποσκευών είναι ίδιος με αυτόν της κλασικής 5θυρης έκδοσης (στα 590 λίτρα), παραμένει κορυφαίος στην κατηγορία του.

Τέλος, όλοι οι κινητήρες μπορούν να συνδυαστούν με τα αυτόματα κιβώτια DSG (μαζί με δώρο το cruise control) με μια πρόσθετη επιβάρυνση της τάξης των 1.800 ευρώ.

Φώτης Ραΐσης

Πηγή: http://www.carzine.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα