Νέα επιδείνωση του καιρού από Τετάρτη

«Τρικυμία» στις ακτοπλοϊκές γραμμές, «απουσίες» στα σχολεία και προβλήματα στο οδικό δίκτυο έχει προκαλέσει η κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ημέρες τη χώρα μας.

Σήμερα, για άλλη μία φορά, ο καιρός θυμίζει Σιβηρία, με θερμοκρασίες που πέφτουν αρκετά κάτω από το μηδέν και ισχυρούς ανέμους. Μάλιστα, στο χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν, στο νομό

Πέλλας, η θερμοκρασία έπεσε στους -15 βαθμούς Κελσίου!
Ήδη από το πρωί, Πάρνηθα και Πεντέλη έχουν αρχίσει να "ντύνονται" στα λευκά, ενώ σε αρκετές περιοχές της χώρας το χιόνι έχει σκεπάσει σχεδόν τα πάντα.

Προβλήματα στους δρόμους λόγω χιονοπτώσεων

Η κίνηση των αυτοκινήτων στην περιφερειακή οδό Πεντέλης έχει ήδη απαγορευτεί από το ύψος του 416 Στρατιωτικού Νοσοκομείου έως τον Ιερό Ναό του Αγίου Πέτρου.

Παράλληλα, μόνο με αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία στη λεωφόρο Πάρνηθας, από το τελεφερίκ έως το καζίνο.

Απαγορευτικό απόπλου σε Πειραιά και Ραφήνα

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, για τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και το βορειοανατολικό Αιγαίο, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και κατά τόπους φθάνουν τα 9 μποφόρ.

Τα δρομολόγια για την Αίγινα γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια των πλοίων για τη Σαλαμίνα αλλά και στις πορθμειακές γραμμές Καβάλα-Πρίνου, Κεραμωτής-Θάσου, Κυλλήνη-Κεφαλονιά και Κυλλήνη-Ζάκυνθο.

Προβλήματα και στις λειτουργίες των σχολείων

Κλειστά παρέμειναν τα σχολεία στο Μαρκόπουλου και στο Πόρτο Ράφτη, λόγω των ισχυρών τοπικών ανέμων και του παγετού.
Το κουδούνι δεν χτύπησε σήμερα στα σχολεία του νομού Ευρυτανίας, στους δήμους Διρφίων-Μεσσαπίων, Μαντουδίου και Λίμνης-Αγίας Άννας στην Εύβοια, στην περιοχή της Αμφίκλειας και στην ορεινή δυτική Φθιώτιδα στην περιοχή της Υπάτης.Επίσης, ορισμένα περιφερειακά σχολεία της Λαμίας άνοιξαν στις 10 το πρωϊ.Στην Αττική, κλειστά παρέμειναν τα σχολεία στο Μενίδι, στους Θρακομακεδόνες, στον Ωρωπό και στο Πόρτο Ράφτη. Τα υπόλοιπα σχολεία λειτούργησαν κανονικά.

Στα Γρεβενά, λόγω του πολικού ψύχους, το κουδούνι στα σχολεία χτύπησε στις 09:15, ενώ στην Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη στις 10:00. Κανονικά τα σχολεία και στην Καστοριά.

Για αύριο, Τετάρτη, όπου ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση, σε αναμονή των αποφάσεων για το αν θα ανοίξουν τα σχολεία σε Μαρκόπουλο, Πόρτο Ράφτη, Ωρωπό και Κορωπί.

Νέα επιδείνωση την Τετάρτη

Οι πολικές θερμοκρασίες θα κάνουν την εμφάνισή τους και αύριο, Τετάρτη, καθώς ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει σταδιακή επιδείνωση. Έντονες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τα δυτικά. Ολικός παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά ενώ οι άνεμοι θα ενισχυθούν και θα πνέουν εντάσεως 8 με 9 Μποφόρ στο Ιόνιο.

Βελτίωση του καιρού αναμένεται να σημειωθεί από το βράδυ της Πέμπτης, όπου η επικράτηση των νότιων ανέμων θα ανεβάσει λίγο τη θερμοκρασία. Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι άστα

Keywords
Τυχαία Θέματα