Ο Κόφι Ανάν στο Ιράν για το Συριακό…

Στο Ιράν θα βρεθεί ο Κοφί Ανάν, κοινός ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία...

Ο κ. Ανάν θα μεταβεί τη Δευτέρα στην Τεχεράνη προκειμένου να έχει συνομιλίες με Ιρανούς αξιωματούχους, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν, Αλί Ακμπάρ Σαλεχί:

«Ο Κόφι Άναν θα πάει πιθανότατα την Δευτέρα στην Τεχεράνη. Υπάρχουν ορισμένες διαφορές (απόψεων) μεταξύ του Ιράν και της Τουρκίας όσον αφορά την κατάσταση στη Συρία. Όμως είμαστε στη διαδικασία ελαχιστοποίησής τους. Με την αποστολή του Κόφι Άναν και

τη στήριξη της Τουρκίας, του Αραβικού Συνδέσμου και των Ηνωμένων Εθνών ελπίζουμε ότι θα βρεθεί μια λύση στη συριακή κρίση».

Το Ιράν είναι ο ισχυρότερος σύμμαχος της Συρίας στην ευρύτερη περιοχή. Πολλές φορές μάλιστα έχει καταγγείλει τις πρακτικές που ακολουθούν οι Η.Π.Α. και οι δυτικές χώρες.

Η Τεχεράνη είχε επικρίνει και την πολιτική της Άγκυρας απέναντι στη Συρία. Η Τουρκία έχει επίσης ζητήσει την αποχώρηση του Άσαντ από την εξουσία και έχει φιλοξενήσει πολλές συνόδους της συριακής αντιπολίτευσης, ενώ αναμένεται να οργανώσει προσεχώς και μια διάσκεψη των "Φίλων της Συρίας".

Keywords
Τυχαία Θέματα