Οι προεδρικές εκλογές στη Γαλλία στις σημερινές εφημερίδες

Η ύφεση στην οικονομία, οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων και οι προεδρικές εκλογές στη Γαλλία είναι τα θέματα που κυριαρχούν στις σημερινές εφημερίδες.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "«Ετσι θα βγούμε από την κρίση»!..".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ένα ρεαλιστικό, συγκεκριμένο και κοστολογημένο σχέδιο

για έξοδο της χώρας μας από την ύφεση παρουσίασε χθες στο Ζάππειο ο Αντώνης Σαμαράς. Αν εφαρμοστούν οι συγκεκριμένες προτάσεις, όπως είπε, σε 5-7 χρόνια η Ελλάδα όχι μόνο θα έχει βγει από την ύφεση, αλλά και θα είναι πρωταθλητής της ανάπτυξης διεθνώς".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Το σχέδιο Σαμαρά για την Οικονομία".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "το σχέδιό του για την αναζωογόνηση της ελληνικής Οικονομίας και την έξοδο από την οδυνηρή οικονομική κρίση με ορίζοντα 5-7 ετών παρουσίασε χθες στο Ζάππειο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντ. Σαμαράς. Ενα πρόγραμμα με άξονες την προστασία των αναξιοπαθούντων, την σταδιακή μείωση των φόρων και τις αποκρατικοποιήσεις".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Νέο θρίλερ για τις υποκλοπές επί Καραμανλή!".

Η εφημερίδα γράφει "ο εισαγγελέας ανασύρει τον φάκελο από το αρχείο, διατάσσοντας επείγουσα έρευνα που προβλέπει και εκταφή του υπαλλήλου της Vodafone Κ. Τσαλικίδη (που ήξερε πολλά και βρέθηκε κρεμασμένος)".

ΕΘΝΟΣ: "Γαλλική ελπίδα με προβάδισμα Ολάντ".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ένα ισχυρό μήνυμα αλλαγής συσχετισμών στην ΕΕ στέλνει η νίκη του Φρανσουά Ολαντ στον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών. Με καταμετρημένο το 95% των ψήφων, ο Σοσιαλιστής υποψήφιος συγκεντρώνει 28,46% έναντι 27.06% του Ν. Σαρκοζί".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ο Γιάννης Φουράκης προέβλεψε από το 1997 τη συνωμοσία της Γερμανίας κατά της Ελλάδας!!!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στο βιβλίο λοιπόν του Φουράκη μπορεί κανείς να διαβάσει - και να συγκλονιστεί - φοβερές και τρομερές λεπτομέρειες αναφορικά με τα όσα συμβαίνουν σήμερα σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και όσα πρόκειται να συμβούν στη διάρκεια των δραματικών ημερών που έρχονται".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Καθαρή εντολή για έξοδο από την κρίση".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ισχυρή εντολή, για να εξασφαλίσει η χώρα πολιτική σταθερότητα και να μπουν άμεσα, στέρεα θεμέλια ανάκαμψης, ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς".

ΕΣΤΙΑ: "Μείωση φόρων εξήγγειλε ο κ. Σαμαράς".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σημαντικές μειώσεις φόρων εξήγγειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατά την χθεσινή εξαγγελία του οικονομικού προγράμματος στο Ζάππειο. Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς ανεφέρθη σε ένα διαφορετικό μοντέλο αναπτύξεως για την χώρα που θα έχη ως βαση όχι το δημόσιο, αλλά την ιδιωτική πρωτοβουλία και την υγιή επιχειρηματικότητα".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Αξιόπιστη πρόταση Σαμαρά για την έξοδο από την κρίση".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "βασικοί πυλώνες του σχεδίου του Αντώνη Σαμαρά για την επανεκκίνηση της οικονομίας είναι η μείωση των φόρων, η σταθεροποίηση των μισθών και η αποκατάσταση των χαμηλών συντάξεων και των πολυτεκνικών επιδομάτων, η ανακούφιση

Keywords
Τυχαία Θέματα