Οι Βρετανικές Μυστικές Υπηρεσίες απέτρεψαν θανάτους δυτικών στη Λιβύη

Την είδηση ότι οι Βρετανικές μυστικές Υπηρεσίες βοήθησαν το CNT να αποτρέψει επίθεση των Κανταφικών δυνάμεων εναντίων μελών του αλλά και δυτικών αξιωματούχων, επιβεβαίωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ.

Ο κ. Χέιγκ υποστήριξε σε ομιλία του ότι οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες «Βοήθησαν να σωθούν ζωές. Για παράδειγμα, το καθεστώς Καντάφι έχει προσπαθήσει

να επιτεθεί στο Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο (CNT) στη Βεγγάζη και να σκοτώσει μερικούς δυτικούς εκπροσώπους στη Λιβύη».

«Οι υπηρεσίες αφού εξασφάλισαν μια σίγουρη πληροφορία, μπόρεσαν να προειδοποιήσουν το CNT για την απειλή και οι επιθέσεις απεφεύχθησαν».

Σύμφωνα με τον κ. Χέιγκ, «εργάστηκαν για να προσδιορίσουν τις βασικές πολιτικές προσωπικότητες, να αναπτύξουν επαφές με την αναδυόμενη αντιπολίτευση και να παρέχουν πολιτικές και στρατιωτικές πληροφορίες.

Μας επέτρεψαν να γνωρίζουμε τις προθέσεις των κανταφικών δυνάμεων και να είμαστε ενήμεροι για την πρόοδο των μαχών γύρω από την Μπρέγκα, την Μιζουράτα και τελικά την Τρίπολη».

«Πολλοί πράκτορες και πληροφοριοδότες διακινδυνεύουν τη ζωή τους--μερικοί χάνουν και τη ζωή τους--για να μας δώσουν τις πληροφορίες που είναι απαραίτητες για την ασφάλειά μας. Έχουμε καθήκον να τους προστατεύσουμε», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα