Οι δύο προσεγγίσεις του Τσ. Νταλλάρα για το PSI

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο στην Αθήνα θα έχει ο επικεφαλής του Διεθνούς Τραπεζικού Λόμπυ IIF, Τσάρλς Νταλλάρα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters,

o κ. Νταλλάρα ανέφερε πως δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια ελιγμών όσον αφορά τους όρους του προγράμματος ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων.

"Είναι σαφές ότι πρέπει να συγκρατήσουμε τις ζημίες καθαρής παρούσας αξίας για τους επενδυτές", δήλωσε ο επικεφαλής του IIF.

"Δεν έχουμε πολλά περιθώρια ελιγμών, αλλά θα διασφαλίσουμε ότι η συμφωνία θα παραμείνει εθελοντική" συμπλήρωσε.

Στο πλαίσιο των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου, οι τράπεζες συμφώνησαν σε κούρεμα του ελληνικού χρέους κατά 50%, κίνηση που θα οδηγήσει σε μείωση του κατά 100 δις. ευρώ.

Ανάλογα όμως με τα επιτόκια και την διάρκεια των νέων ομολόγων, οι ζημίες καθαρής παρούσας αξίας για τους ομολογιούχους μπορεί να παραμείνουν κοντά στο 50% ή να υπερβούν το 60%, σημείο που αποτελεί κλειδί στις διαπραγματεύσεις με τους κατόχους ομολόγων.

"Έχουμε στο μυαλό μας δύο προσεγγίσεις αυτή τη στιγμή. Μια προσέγγιση για όλους τους επενδυτές και μια άλλη προσέγγιση που περιλαμβάνει δύο επιλογές. Θα συζητήσουμε τις παραμέτρους για αυτά που πιστεύουμε ότι θα δουλέψουν και για αυτά που δεν θα δουλέψουν", είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα