ΟΛΠ: Έργα 350 εκατ. ευρώ για την ελληνική κρουαζιέρα

Έργα για την ενίσχυση της ελληνικής κρουαζιέρας ύψους 350 εκατ. ευρώ προβλέπεται να ξεκινήσουν εντός του 2012 στο λιμάνι του Πειραιά, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης.

Οι επενδύσεις αυτές αναμένεται ενα προσδώσουν μεγαλύτερη αξία στο Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), που περιλαμβάνεται στην λίστα αποκρατικοποιήσεων της κυβέρνησης με στόχο την άντληση 50 δισ. ευρώ τα επόμενα χρόνια.

Σε κοινή συνέντευξη τύπου, το υπουργείο Ανάπτυξης και ο ΟΛΠ

ανακοίνωσαν την δημιουργία έξι νέων θέσεων ελλιμενισμού για μεγάλα κρουαζιερόπλοια νέας γενιάς και την κατασκευή υπερυψωμένου τρένου σταθερής τροχιάς (monorail) για την εξυπηρέτηση των επιβατών στον Πειραιά.


Το λιμάνι του Πειραιά είναι ένα από τα μεγαλύτερα διεθνώς στην εξυπηρέτηση μεγάλων κρουαζιερόπλοιων και τα δύο αυτά έργα σε συνδυασμό με την επερχόμενη άρση του cabotage αναμένεται να ενισχύσουν την διακίνηση επιβατών, που φέτος αναμένεται να ξεπεράσει τα 2,5 εκατ., δήλωσαν οι δύο πλευρές.

"Μόνο στο λιμάνι του Πειραιά σήμερα η κρουαζιέρα δημιουργεί έσοδα που υπερβαίνουν τα 360 εκατ. ευρώ. Θέλουμε και μπορούμε, αν κινηθούμε έξυπνα και μεθοδικά, να διπλασιάσουμε τα έσοδα αυτά σε 700 εκατ. το χρόνο", δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

"Με τη δημιουργία έξι επιπλέον θέσεων ελλιμενισμού, ο Πειραιώς αποκτά 17 θέσεις συνολικά και παραμένει ο ισχυρότερος προορισμός στην Μεσόγειο", πρόσθεσε ο υπουργός.

Τα έργα, που θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ, θα ξεκινήσουν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2012 με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το 2015.

Keywords
Τυχαία Θέματα