«Ωρολογιακή βόμβα το μεταναστευτικό»

15:02 1/4/2012 - Πηγή: NewsBomb

Το πρόβλημα των μεταναστών που δεν διαθέτουν άδεια παραμονής στην Ελλάδα, είναι σαν ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να εκραγεί...

Αυτό τουλάχιστον σημείωσαν στην Κοινή Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι κ.κ. Μ. Χρυσοχοΐδης και Α. Λοβέρδος στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Όπως είπαν οι υπουργοί η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τους περίπου ένα

εκατομμύριο μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα, άλλοι με άδεια, οι περισσότεροι χωρίς άδεια, έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και στο επίπεδο της υγείας και στο επίπεδο της ασφάλειας.

Μάλιστα, ειδικά στον τομέα της υγείας τα προβλήματα που μπορούν να δημιουργηθούν είναι πολλά, αφού οι μετανάστες ίσως έχουν μεταδοτικές ασθένειες (λόγω της χώρας προέλευσης, ή της χρήσης ναρκωτικών ουσιών, είτε γιατί είναι εκδιδόμενα πρόσωπα, είτε επειδή μένουν κάτω από απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής). Για το λόγο αυτό, στο εξής θα κρατούνται όσοι από αυτούς χρειάζονται θεραπεία σε ειδικούς χώρους νοσοκομείων που θα φυλάσσονται. Πάντως, θα φυλάσσονται και όσοι είναι σε ευάλωτες ομάδες που δεν θέλουν θεραπεία (π.χ. φορείς AIDS).

Αύριο αναμένεται να ανακοινωθούν και τα νοσοκομεία που θα έχουν τους ειδικά διαμορφωμένους χώρους, ενώ όσον αφορά στις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης κάποιων μεταναστών, στο εξής θα σφραγίζονται τα σπίτια που τους φιλοξενούν μαζικά και οι ιδιοκτήτες τους θα αντιμετωπίζουν τις ποινικές ευθύνες, ενώ θα υπάρξει και γραμμή καταγγελιών στην οποία οι πολίτες που έχουν πληροφορίες για «γιάφκες» μεταναστών θα μπορούν να επικοινωνούν για να δίνουν λεπτομέρειες.

Από εκεί και πέρα, ο κ. Χρυσοχοΐδης αποκάλυψε πως στην Ελλάδα θα λειτουργήσουν 30 κέντρα μεταναστών (Από τρία στις 10 Περιφέρειες) τα οποία θα φιλοξενούν μέχρι και 1000 αλλοδαπούς οι οποίοι στη συνέχεια θα απελαύνονται από την Ελλάδα.

Ο κ. Λοβέρδος από την πλευρά του έκανε λόγο για έξαρση ξεχασμένων ασθενειών που επανέρχονται από τους μετανάστες, ενώ έφερε σαν παράδειγμα ένα κρούσμα Ελονοσίας το οποίο ανάγκασε τις Η.Π.Α. να εκδώσουν ταξιδιωτικές οδηγίες.

Ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε και στη δουλειά πολλών μεταναστών η οποία έχει να κάνει άμεσα με την υγεία, αφού μαζεύουν φρούτα ή λαχανικά από χωράφια, ή δουλεύουν σε κουζίνες εστιατορίων. Για το λόγο αυτό, στο εξής όσοι αλλοδαποί θα κάνουν αίτηση για εργασία, θα πρέπει να διαθέτουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά υγείας.

Τέλος, να σημειωθεί ότι οι Υπουργοί τόνισαν πως στην Ελλάδα έχουν καταμετρηθεί 620 οίκοι ανοχής, εκ των οποίων μόλις οι επτά έχουν άδεια λειτουργίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα