Παιδί καταπλακώθηκε από τσιμεντένιο φράκτη

08:52 6/2/2012 - Πηγή: NewsBomb

Ένα παιδί έχασε τη ζωή του εξαιτίας του σεισμού των 6,8 βαθμών που έπληξε σήμερα τις Φιλιππίνες, σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής.


Το παιδί όπως φαίνεται καταπλακώθηκε από τσιμεντένιο φράκτη, την ώρα που έπαιζε, ο οποίος κατέρρευσε έπειτα από το σεισμό στην πόλη Ταϊσάν, στην κεντρική επαρχία Νέγκρος Οριένταλ, όπως δήλωσε ο Μπενίτο Ράμος, επικεφαλής της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας.

Το Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας και Σεισμολογίας της χώρας προειδοποίησε τους κατοίκους των παραθαλάσσιων περιοχών να βρίσκονται σε επαγρύπνηση

για ασυνήθιστα μεγάλα κύματα καθώς αύξησε το επίπεδο συναγερμού για τσουνάμι στο 2.

Μέχρι στιγμής ωστόσο δεν έχει δοθεί εντολή να απομακρυνθούν οι κάτοικοι από τα σπίτια τους, ενώ το Ινστιτούτο προειδοποίησε ότι τα κτίρια που δεν είναι άρτια κατασκευασμένα κινδυνεύουν να υποστούν ζημιές.

Η Εθνική Διοίκηση Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι με βάση όλα τα δεδομένα δεν αναμένεται να σημειωθεί τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Να σημειωθεί πως μέσα σε 30 λεπτά από τον πρώτο σεισμό ακολούθησαν δύο μετασεισμοί 4,8 και 5,6 βαθμών στην κλίμακα του Αμερικανικού Ινστιτούτου Γεωφυσικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα