Παιδιά από τη Φουκοσίμα υποδέχθηκε ο Δ. Χριστόφιας

Ο Δημήτρης Χριστόφιας μιλώντας στο Προεδρικό Μέγαρο, σε παιδιά από περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό και το τσουνάμι στην Ιαπωνία και βρίσκονται στην Κύπρο ύστερα από πρόσκληση του Υπουργείου Εξωτερικών, είπε πως «όλοι οι λαοί θα μπορέσουν να ζήσουν σε συνθήκες ειρήνης όταν υπάρχει δημοκρατία κι όταν το ένα ισχυρό κράτος δεν επιτίθεται και επεμβαίνει στα εσωτερικά άλλου κράτους».


Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά

τα κράτη, μικρά και μεγάλα μπορούν να είναι ισότιμα και οι λαοί μπορούν να ζουν σε συνθήκες ειρήνης.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στα παιδιά, ο Πρόεδρος επεσήμανε πως σαν αποτέλεσμα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου «η χώρα σας υπέστη πάρα πολλές ζημιές κι ο λαός της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι έπεσαν θύματα των πυρηνικών βομβών που ρίφθηκαν από τους Αμερικανούς».

«Κάθε Αύγουστο που εσείς σημειώνετε αυτή την μαύρη επέτειο της καταστροφής των ανθρώπων από την χρήση των πυρηνικών βομβών είμαστε στο πλευρό σας», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο κ. Χριστόφιας αφού καλωσόρισε τα παιδιά στην Κύπρο, εξέφρασε την αλληλεγγύη της χώρας προς την Ιαπωνία.


«Να σας ευχηθώ να ξεπεράσετε τα οποιαδήποτε προβλήματα και να γίνετε πολύτιμοι και χρήσιμοι πολίτες για την χώρα σας αλλά και για τον κόσμο γιατί πλέον είμαστε πολίτες του κόσμου όλοι μαζί και αν υποφέρει ένας υποφέρουμε όλοι και από τις οικονομικές κρίσεις, και από τα τσουνάμι και από την πυρηνική ενέργεια και από όλα τα κακά που βρίσκουν τον πλανήτη μας ένεκα και των κλιματικών αλλαγών που προκαλούμε εμείς οι ίδιοι με τις καταστροφικές μας ενέργειες», συμπλήρωσε ακόμη.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας αναφέρθηκε εκτενώς στην ιστορικότητα του χώρου του Προεδρικού Μεγάρου, στον πρώτο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Αρχιεπίσκοπο Μακάριο, το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή.

Keywords
Τυχαία Θέματα