Πανελλαδική απεργία: Λεπτό προς λεπτό οι κινητοποιήσεις

Συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της Αθήνας και σε όλη την Ελλάδα – Διαβάστε αναλυτικά ποιοι απεργούν

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό ό,τι συμβαίνει και ό,τι έχει προηγηθεί, μέσω του newsbomb.gr.

Σε εξέλιξη η πορεία του ΠΑΜΕ

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η πορεία του ΠΑΜΕ

στο κέντρο της Αθήνας.

Στην κεφαλή της πορείας του ΠΑΜΕ η Αλέκα Παπαρήγα.

Αρκετός κόσμος έχει συγκεντρωθεί και διαδηλώνει ειρηνικά κάτα των μέτρων της κυβέρνησης φτάνοντας μέχρι τη Σταδίου.

Ξεκίνησαν οι συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη αυτή την ώρα βρίσκονται συγκεντρωμένα άτομα στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Πρόκειται για μέλη του ΠΑΜΕ, της νεολαίας του ΚΚΕ, του αγροτικού τμήματος του ΠΑΜΕ (ΠΑΣΥ) και της φοιτητικής παράταξης του ΚΚΕ (ΜΑΣ).

Άτομα συγκεντρώνονται και στο κτίριο του Εργατοϋπαλληλικού κέντρου Θεσσαλονίκης απ' όπου θα ξεκινήσει η πορεία του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ.

Τη δική τους ξεχωριστή συγκέντρωση στην πλατεία Καμάρας πραγματοποιούν αντιεξουσιαστές και άτομα που ανήκουν στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά. Πριν από λίγο κάποιοι από αυτούς κινήθηκαν μαζικά από τον χώρο των πανεπιστημίων προς την Καμάρα.

Και οι Βολιώτες στους δρόμους

Μεγάλη πορεία τουλάχιστον 10.000 Βολιωτών διασχίζει αυτή την ώρα την οδό Ιωλκού στο Βόλο. Σύμφωνα με το e-volos.gr ταυτόχρονα μαζική πορεία του ΠΑΜΕ διαδηλώνει στην οδό Δημητριάδος, ενώ από την πλατεία Ελευθερίας ξεκινά επίσης μαζική πορεία ανεξάρτητων πολιτών.

Τουλάχιστον 20 με 25.000 Βολιώτες διαδηλώνουν αυτή την ώρα εναντία στα νέα μετρά. Να σημειωθεί πως η μεγάλη πορεία που διασχίζει την οδό Ιωλκού κατευθύνεται προς το λιμάνι του Βόλου όπου και θα πραγματοποιήσει κατάληψη διεκδικώντας να παραμείνει δημόσιο.

Οι διαδηλώσεις λαμβάνουν χώρα υπό ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες παρακολουθούν διακριτικά.

ΠΟΙΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΝ

Στην απεργία συμμετέχουν δημόσιοι υπάλληλοι, εφοριακοί, τελωνειακοί, καθηγητές και δάσκαλοι, εργαζόμενοι στα Ταμεία, το προσωπικό δήμων και νομαρχιών, οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, οι τραπεζικοί υπάλληλοι, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, οι έμποροι (με κλείσιμο καταστημάτων έως τις 3μμ), οι δικηγόροι της Αθήνας και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.

Δεμένα θα παραμείνουν και τα πλοία στα λιμάνια από τα μεσάνυχτα της Τρίτης έως και τα μεσάνυχτα της Τετάρτης αφού και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία έχει ανακοινώσει πως θα συμμετάσχει στην αυριανή απεργία. Τροποποιήσεις αναμένονται να γίνουν και στις πτήσεις λόγω της στάσης εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι τη μια το μεσημέρι των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Στην απεργία συμμετέχουν και οι φαρμακοποιοί οι οποίοι έχουν εξαγγείλει παράταση των κινητοποιήσεών τους έως τα τέλη του μήνα.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν επίσης βιοτέχνες και επαγγελματίες, καθώς μετά από απόφαση της ΓΣΕΒΕΕ οι επιχειρήσεις και τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά ως τις 3.00 μετά το μεσημέρι.

Όσον αφορά διακαστικούς και εισαγγελείς έχουν αποφασίσει παράταση των πανε

Keywords
Τυχαία Θέματα