Προβλήματα από την κακοκαιρία σε όλη τη χώρα

Μεγάλες είναι οι καταστροφές που έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα από συνεργεία των αρμοδίων υπηρεσιών, στον ορεινό όγκο του νομού λόγω των έντονων βροχοπτώσεων κυρίως των τελευταίων ημερών.

Σύμφωνα με όσα τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, Χρήστος Μιχαλάκη, σοβαρά είναι τα προβλήματα με αποτέλεσμα η κίνηση να διεξάγεται με δυσκολία στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο από Νεραιδοχώρι μέχρι Κρανιά Ασπροποτάμου, καθώς χώματα, πέτρες και ρέματα κλείνουν σε διάφορα σημεία την επικοινωνία των χωριών.

Επίσης στον οικισμό Νεραιδοχωρίου, κατοικίες έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές, ενώ μηχανήματα

της περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων σε συνεργασία με τους τοπικούς δήμους προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα, τα οποία συνεχώς αυξάνονται. Μεγάλα προβλήματα έχουν καταγραφεί επίσης στο Παλαιοχώρι Γαρδικίου, στην Κρανιά αλλά και στην Αθαμανία, ενώ η καταγραφή συνεχίζεται.

Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση και που είχε σημειωθεί σε μεγάλο τμήμα της Τρίπολης, από την έντονη πρωινή βροχόπτωση. Το μπλακ άουτ προκλήθηκε λόγω πλημμύρας υπόγειου υποσταθμού της ΔΕΗ, το οποίο βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της κεντρικής πλατείας Αγίου Βασιλείου.

Απαγόρευση απόπλου

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου σε ορισμένες θαλάσσιες περιοχές, λόγω των ισχυρών ανέμων, που κατά τόπους φθάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή κλειστή εξακολουθεί να παραμένει η γραμμή Αγ.Μαρίνα-Στύρα, ενώ δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων για τον Αργοσαρωνικό.

Το μεσημέρι δεν πραγματοποιήθηκε επίσης το δρομολόγιο του πλοίου «Νήσος Χίος» για Χίο- Μυτιλήνη λόγω θυελλωδών ανέμων στο βορειοανατολικό Αιγαίο, ενώ το βράδυ αναμένεται πιθανότατα να πραγματοποιηθούν τα χθεσινοβραδυνά δρομολόγια των πλοίων «Ελευθέριος Βενιζέλος» για Χανιά και «Κνωσός Παλάς» και «Superfast ΧΙΙ» για Ηράκλειο. Επίσης, κλειστή παραμένει η γραμμή Καβάλα - Πρίνου και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη. Κανονικά γίνονται τα δρομολόγια στη γραμμή Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα - Λευκίμη.

Keywords
Τυχαία Θέματα