Νέες επικρίσεις ΔΗΣΥ κατά Ν. Συλικιώτη για την σύσταση της ΚΡΕΤΥΚ

13:45 29/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Νέες επικρίσεις κατά του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλή Συλικιώτη διατυπώνει σήμερα ο ΔΗΣΥ με αφορμή την απάντηση Συλικιώτη στην εφημερίδα “Η Καθημερινή” αναφορικά με το καταστατικό της Κρατικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων Κύπρου (ΚΡΕΤΥΚ).

“Η πολιτική πρέπει να αντιμετωπίζει τη δημόσια κριτική με σεβασμό ειδικά όταν αυτή είναι δικαιολογημένη και τεκμηριωμένη. Αυτό αφορά και τη δημοσιογραφική κριτική”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΔΗΣΥ,

προσθέτοντας “δυστυχώς ο Υπουργός Εμπορίου επέλεξε να επιτεθεί σε εφημερίδα η οποία κατά τρόπο συγκεκριμένο και κάνοντας αναφορά σε δημόσια, πλέον, έγγραφα άσκησε κριτική στον θεσμικά απαράδεκτο και αδιαφανή τρόπο με τον οποίο ο Υπουργός προχώρησε στην ίδρυση και έγγραφη της ΚΡΕΤΥΚ”.

Ο ΔΗΣΥ υπενθυμίζει ότι “από την πρώτη κιόλας στιγμή είχε εγείρει σοβαρότατες ενστάσεις αναφορικά με τον αδιαφανή τρόπο με τον οποίο μεθοδεύτηκε η εγγραφή της ΚΡΕΤΥΚ στον Έφορο Εταιρειών αλλά και για το ενδεχόμενο διενέργειας δαπανών που απαγορεύονται από το Σύνταγμα” και κατήγγειλε “τις συνοπτικές διαδικασίες, την απουσία σοβαρού νομοθετικού πλαισίου που θα είναι προϊόν συνδιαβούλευσης και εθνικής συνεννόησης, την παραγνώριση της εκπεφρασμένης βούλησης της συντριπτικής πλειοψηφίας των κομμάτων της Βουλής. Την παραπλάνηση της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προς την οποία ο Υπουργός είχε δεσμευτεί ότι θα προσέλθει πριν υπάρξει εγγραφή της ΚΡΕΤΥΚ ως εταιρείας. Τη δημιουργία κοντολογίς τετελεσμένων”.

Διερωτάται ακόμη αν οι “δύο `έγκριτοι νομικοί` τους οποίους επικαλείται ο Υπουργός είχαν το δικαίωμα να λάβουν προσχέδιο των ιδρυτικών εγγράφων της εταιρείας ενώ η Βουλή και τα πολιτικά κόμματα δεν έχουν τέτοιο προνόμιο;” και αν “υπάρχει ή δεν υπάρχει στο Καταστατικό της ΚΡΕΤΥΚ πρόνοια για μεταβίβαση μετοχών σε τέκνα και συγγενείς;”

“Τα ερωτήματα είναι πολλά και αμείλικτα. Το ζήτημα του φυσικού αερίου αποτελεί μέγιστο εθνικό ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί με συλλογικότητα, διαφάνεια και εθνική ομοψυχία μέσα από ανοιχτό διάλογο και διαβούλευση. Είδαμε που έφερε τον τόπο η διαχείριση από την Κυβέρνηση κρίσιμων θεμάτων πίσω από κλειστές πόρτες. Ας υπάρξει στο κορυφαίο αυτό θέμα, μια νέα προσέγγιση, έστω και την υστάτη”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα