Πτώση ακάλυπτων επιταγών τον Οκτώβριο

Η αξία των ακάλυπτων επιταγών σημείωσε τον μήνα Οκτώβριο πτώση για τρίτο μήνα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Τειρεσίας, τους πρώτους δέκα μήνες του 2011 σφραγίστηκαν επιταγές ύψους 1,78 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας ετήσια αύξηση κατά 20%. Σε επίπεδο όμως 10μήνου τα μεγέθη είναι υψηλότερα σε σχέση με τα αντίστοιχα περυσινά.

Σε επίπεδο μήνα, τα «φέσια» από ακάλυπτες υποχρεώσεις διαμορφώθηκαν στα 119,57 εκατ. ευρώ έναντι 122,95 εκατ. ευρώ το Σεπτέμβριο και 153,63 εκατ. ευρώ τον Αύγουστο.

Σε επίπεδο όμως 10μήνου τα μεγέθη είναι υψηλότερα

σε σχέση με τα αντίστοιχα περυσινά. Συγκεκριμένα η αξία των απλήρωτων συναλλαγματικών την περίοδο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2011 διαμορφώθηκε στα 193,19 εκατ. ευρώ, ποσό αυξημένο κατά 3% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, η επιβράδυνση που παρατηρείται στην αύξηση των μεγεθών είναι αποτέλεσμα της μείωσης της οικονομικής δραστηριότητας, αλλά και στην πρακτική ανακύκλωσης των επιταγών, που επιτρέπει τη μεταφορά οφειλών στο μέλλον χωρίς το σφράγισμά τους.

Πηγή: Newscode.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα