Ρωσική παρέμβαση στο Ιράν ζήτησαν οι ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ ζήτησαν από τη Ρωσία να μεταφέρει στην ηγεσία του Ιράν ότι οι επικείμενες συνομιλίες με την Ομάδα των 5+1 για το πυρηνικό του πρόγραμμα θα είναι η «τελευταία ευκαιρία».

Σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα «Kommersant», η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ μετέφερε το αμερικανικό αίτημα στο Ρώσο ομόλογό της ότι Σεργκέι Λαβρόφ τη Δευτέρα στη Νέα

Υόρκη, στο περιθώριο της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Συρία.

Η Αμερικανίδα υπουργός τόνισε ότι η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με τις έξι χώρες (ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Ρωσία, Κίνα και Γερμανία) αποτελεί την τελευταία ευκαιρία για το Ιράν. Αλλιώς, μια επίθεση στις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις θα σημειωθεί μέσα στους επόμενους μήνες.

«Οι Ισραηλινοί εκβιάζουν ντε φάκτο τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. Τον έβαλαν σε μια ενδιαφέρουσα θέση: είτε ο ίδιος υποστηρίζει τον πόλεμο ή χάνει την υποστήριξη του εβραϊκού λόμπι των ΗΠΑ», σχολιάζει η ρωσική εφημερίδα, επικαλούμενη πηγή.

Οι σπέκουλες έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες, ότι το Ισραήλ, με ή χωρίς την υποστήριξη των ΗΠΑ, θα μπορούσε να εξαπολύσει κάποιας μορφής επιδρομή εναντίον των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν, τονίζει.

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Αλεξάντερ Λουκάσεβιτς, είπε ότι δεν μπορεί «ούτε να επιβεβαιώσει ούτε να διαψεύσει» τις πληροφορίες της Kommersant. Δεν θέλησε μάλιστα να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις. Αμερικανοί αξιωματούχοι στην Ουάσιγκτον δεν έκαναν κανένα σχόλιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα