Σχόλια πολιτικών κομμάτων ενόψει της έλευσης της τρόικα στη Κύπρο

Την ευχή να έχουν θετική κατάληξη οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, η οποία φθάνει αύριο στην Κύπρο, εξέφρασαν εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων και υποψήφιοι για την προεδρία.

Ο πρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Γιαννάκης Ομήρου, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν άλλα χρονικά περιθώρια και

η συμφωνία για το μνημόνιο πρέπει να συνομολογηθεί εντός του 2012. Και πρόσθεσε ότι το μνημόνιο, που θα υπογραφεί, πρέπει να προστατεύει την κοινωνική συνοχή και την κυριαρχία του κράτους. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ και εκπρόσωπος Τύπου του υποψηφίου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, Τάσος Μητσόπουλος, υπογράμμισε ότι αυτό που έχει σημασία είναι το στάδιο των διαπραγματεύσεων που βρίσκονται κυβέρνηση και τρόικα.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να υπάρξει ένα υποφερτό μνημόνιο, το οποίο θα διασφαλίζει τις βασικές, κοινωνικές και εργασιακές κατακτήσεις και να δημιουργεί την προοπτική οριστικής εξόδου από τη κρίση, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης. Ο υποψήφιος πρόεδρος, Γιώργος Λιλλήκας δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να δεχθεί διαπραγμάτευση με την τρόικα, σε ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα και «με το πιστόλι στον κρόταφο».

Επίσης, κάλεσε την κυβέρνηση να καταθέσει, έστω και την ύστατη στιγμή, συγκεκριμένες προτάσεις για αύξηση των εσόδων στο άμεσο μέλλον. Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Μάριος Καρογιάν, ευχήθηκε να ολοκληρωθούν θετικά οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα και να επιτρέψουν στην Κύπρο να νοιώσει ασφάλεια και το συντομότερο δυνατό να βγει από την οικονομική κρίση. Το ΕΥΡΩΚΟ εκφράζει, με ανακοίνωσή του, την ελπίδα η κυβέρνηση να έχει κάνει την απαραίτητη προεργασία, ώστε να υπάρξει σύντομη κατάληξη στο θέμα της δανειακής σύμβασης με την τρόικα.

Και επισημαίνει πως πρέπει να διασφαλιστεί, ότι το μνημόνιο θα συμβάλει στην έξοδο από την κρίση και δεν θα βάλει την κυπριακή οικονομία βαθύτερα στην ύφεση. Οι Οικολόγοι εκτιμούν ότι η αγγελία της καθόδου της τρόικας βάζει τέρμα στην καταστροφική αναμονή και τη διαβρωτική στασιμότητα. Τονίζουν, ωστόσο, ότι δεν έχει διευκρινιστεί, εάν αυτό θα σημαίνει το τέλος των διαπραγματεύσεων ή την αρχή τους.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα