Σε εξέλιξη η ομηρία του 5χρονου στην Αλαμπάμα

09:31 4/2/2013 - Πηγή: NewsBomb

Καθώς η ομηρία του μικρού αγοριού στην Αλαμπάμα βρίσκεται στην έκτη προς έβδομη ημέρα, τα κίνητρα του δράστη παραμένουν άγνωστα.


Η αινιγματική φυσιογνωμία του δράστη, του 65χρονου Τζίμι Λι Ντάικς, προβληματίζει τους αστυνομικούς, που μέχρι στιγμής έχουν αποφύγει την έφοδο στο υπόγειο καταφύγιο όπου κρατάει τον 5χρονο Ίθαν. Ο πρώην φορτηγατζής και βετεράνος του Βιετνάμ είπε στους αστυνομικούς ότι φροντίζει να είναι η ομηρία του αγοριού «όσο το δυνατόν πιο άνετη».

Το καταφύγιο διαθέτει μια ηλεκτρική θερμάστρα και κουβέρτες για να μένει ζεστό το παιδί, καθώς έξω

επικρατούν θερμοκρασίες περίπου 10 βαθμών Κελσίου.

Η μητέρα του παιδιού είναι τρομοκρατημένη, καθώς ο Ίθαν πάσχει από το σύνδρομο Asperger. Ο απαγωγέας, που άρπαξε τον 5χρονο μέσα από το σχολικό του την περασμένη Τρίτη σκοτώνοντας τον οδηγό, δέχτηκε από τους αστυνομικούς φάρμακα, παιχνίδια και τροφή για το παιδί. «Επειδή ο Ίθαν είναι αυτιστικός, έχει προβλήματα συμπεριφοράς και η μητέρα του φοβάται ότι ίσως έρθει μια στιγμή που θα γίνει ανεξέλεγκτος», δήλωσε ο τοπικός σερίφης, ο οποίος ωστόσο δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το δράστη που φροντίζει το παιδί, παρά την κατάσταση ομηρίας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανιχνευθεί κάποιο κίνητρο για την απαγωγή, οι αρχές πάντως λένε ότι δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ του παιδιού και του υπόπτου. Επίσης, εντύπωση προκαλεί το υπόγειο καταφύγιο του δράστη και ο εξοπλισμός του, γεγονός που σημαίνει ότι είχε σχεδιάσει την πράξη του. Συνήθως, τέτοιου είδους καταφύγια κατασκευάζονται για τις περιπτώσεις τυφώνων.

Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης, ο μικρός Ίθαν αυτή την εβδομάδα έχει τα γενέθλιά του.

Keywords
Τυχαία Θέματα