Σε υψηλούς τόνους η κόντρα Τσίπρα-Βενιζέλου στη Βουλή

16:33 9/3/2012 - Πηγή: NewsBomb

«Άναψαν τα αίματα» σήμερα στη Βουλή μεταξύ του υπουργού Οικονομιών Ευ. Βενιζέλου και του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Αφορμή της έντασης ήταν η άρνηση του υπουργού Οικονομικών στην πρόταση του Α. Τσίπρα

για μερική ή ολική, διαγραφή χρεών όσων δανειοληπτών το εισόδημα δεν υπερβαίνει το όριο της φτώχειας.

«Τα προβλήματα των δανειοληπτών, δεν λύνονται με ευχολόγια ή «πιέσεις». Λύνονται με νομοθετήματα» επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας, αναπτύσσοντας σχετική επίκαιρη ερώτησή του, σήμερα στη Βουλή. «Πείτε στους τραπεζίτες πως το πάρτι τελείωσε! Πως δεν μπορεί να παίρνουν και την επανακεφαλαιοποίηση και να μην δέχονται συζήτηση για νομοθετική πρωτοβουλία που θα κατοχυρώσει τα νοικοκυριά!» προέτρεψε τον υπουργό Οικονομικών, ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η νομοθετική οριζόντια λύση δημιουργεί πρόβλημα ευστάθειας στο τραπεζικό σύστημα» απάντησε ο Ε. Βενιζέλος. «Έχουμε νομοθετήσει συγκεκριμένους μηχανισμούς δικαστικής προστασίας για τον δανειολήπτη χωρίς δυνατότητα», για τους οποίους «ο λαός θα αντιληφθεί πως αυτή είναι η καλύτερη μέθοδος για να λύνουμε προβλήματα πολιτών και επιχειρήσεων».

Η σημερινή κοινοβουλευτική αντιπαράθεση των δύο ανδρών συνοδεύτηκε από οξύτατες αιχμές και υπονοούμενα, με τον Αλέξη Τσίπρα να αξιώνει διευκρινίσεις από τον υπουργό Οικονομικών αν αληθεύουν οι πληροφορίες περί εξαίρεσης από το κούρεμα δανείων συγκεκριμένου επιχειρηματικού ομίλου, κατόπιν πιέσεων υψηλόβαθμων στελεχών εκδοτικών ομίλων και τον Ε. Βενιζέλο να κατηγορεί τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ πως «εκτελωνίζει επιχειρηματικές αθλιότητες».

Keywords
Τυχαία Θέματα