Στο 95,7% «έκλεισε» το PSI

08:26 9/3/2012 - Πηγή: NewsBomb

Με επιτυχία η ανταλλαγή ομολόγων
Το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου του Ευάγγελου Βενιζέλου

Ξεπέρασε τις προσδοκίες ακόμα και των πιο αισιόδοξων η συμμετοχή στο πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης το PSI έκλεισε στο 95,7%.

Η προθεσμία που είχε δώσει το Ελληνικό Δημόσιο για την αποδοχή της πρότασης που αφορά τα ομόλογα υπό ελληνικό δίκαιο, έληξε στις 22:00 χθες βράδυ.

«Μία ώρα

πριν από τη λήξη της προθεσμίας, το ποσοστό συμμετοχής προσέγγιζε το 95%» δήλωσε ανωνύμως κυβερνητικός αξιωματούχος που επικαλείται το Reuters.

Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του Bloomberg, αμέσως μετά την εκπνοή της προθεσμίας, ο επικεφαλής του hedge fund Greylock Capital, που συμμετέχει στη Συντονιστική Επιτροπή του IIF, δήλωσε ότι η συμμετοχή θα διαμορφωθεί κοντά στο 90% (για τα ομόλογα υπό ελληνικό δίκαιο).

Στις 13:00 το μεσημέρι θα δώσει συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος και στις 15:00 ώρα Ελλάδος θα πραγματοποιηθεί η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup. Τότε θα αποφασιστεί αν θα ενεργοποιηθούν τα CAC's. Επίσης, το Eurogroup θα αποφασίσει για το τι θα γίνει με όσους δεν έχουν δηλώσει συμμετοχή στο PSI. Στις 17.30 συγκαλείται υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο.

Στην ελληνική κυβέρνηση επικρατεί ικανοποίηση για την πορεία του προγράμματος, το οποίο φαίνεται ότι προχωρά κανονικά.

Σύμφωνα με δηλώσεις τραπεζικής πηγής που επικαλείται το Bloomberg, η συμμετοχή για τα ομόλογα υπό ελληνικό δίκαιο διαμορφώθηκε στα 155 δισ. ευρώ, στην πρόσκληση απάντησαν θετικά 12 από τα 18 δισ. ευρώ των κατόχων ομολόγων υπό ξένο δίκαιο και στο λογαριασμό προστέθηκαν άλλα 7 δισ. ευρώ από τα δάνεια των ΔΕΚΟ.

Σύνολο, 174 δισ. ευρώ ή 84,66% επί των 206 δισ. ευρώ.

Στις 14 Μαρτίου αναμένεται η συνεδρίαση του Euroworking Group για να κλειδώσει το νέο πρόγραμμα των 130 δισ. ευρώ και να οριστικοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα των εκταμιεύσεων.

Στις 15 Μαρτίου θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τη χρηματοδότηση του νέου προγράμματος στήριξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα