Στο λιμάνι του Ασντότ το πλοίο «Εστέλ»

Στο ισραηλινό λιμάνι Ασντότ οδηγούνται οι επιβαίνοντες και το πλήρωμα, του ιστιοφόρου «Εστέλ», ο πλους του οποίου ανακόπηκε, από δύναμη του Ισραηλινού πολεμικού ναυτικού στις 11.15 ώρα Ελλάδος.

Σύμφωνα με το ελληνικό τμήμα της κίνησης «Ένα καράβι για τη Γάζα», το πλοίο αναμένεται να καταπλεύσει στο Ασντότ στις 4.30 έως 5.00 το απόγευμα.

Όπως ανέφεραν οι ισραηλινές αρχές, το ναυτικό του Ισραήλ ανέλαβε τον έλεγχο του σκάφους, για να αποτρέψει την παραβίαση του αποκλεισμού της Γάζας και επειδή οι επιβαίνοντες αρνήθηκαν να εκφορτώσουν την ανθρωπιστική

βοήθεια που μετέφεραν σε ισραηλινό λιμάνι.

Στο πλοίο επιβαίνουν, 30 συνολικά ακτιβιστές, ανάμεσά τους και 5 βουλευτές: Είναι οι Έλληνες βουλευτές, Δημήτρης Κοδέλας και Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, ο Νορβηγός Hagen Aksel, ο Σουηδός Britton Sven, ο Ισπανός Sixto Ricardo, και ο πρώην βουλευτής του Καναδά Manly James. Οι επιβαίνοντες, είναι στην πλειοψηφία τους Νορβηγοί και Σουηδοί: Πρόκειται για τους Έλληνες Ευάγγελο Πισία, Λουκά Σταμέλο, και Μιχάλη Τικτόπουλο,τους Σουηδούς, Charles Bertil, Opperdoes Joel Arvid Alexander, Sarner Daniel, Karl-Erik, Uddebrant Johan Lars OS, Widell Anders Nils Olof,Svenberg Kristian Feiler Dror, Boethius Maria-Pia,Vinthagen Stellan, και Gardell Mattias.

Επιβαίνουν είπίσης, οι Νορβηγοί, Reksten Herman Elias, Sjostrom Nils Johan και Hammervold Jan Petter, οι Φιλανδοί, Koivisto Velimati, Jamia Mika, οι Ισπανοί, Arau Crusellas Laura, Zabale Gouzalet BegoOa, ο Ιταλός Ramazzotti Stockel Marco και οι Ισραηλινοί, Elhanan Elazar, Mor Reut και Shapira Yonathan.

Με ομόφωνο ψήφισμά της η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού καταδικάζει «με τον πιο απερίφραστο τρόπο την επιλογή της σημερινής Ισραηλινής κυβέρνησης να παραβιάσει κατάφορα το διεθνές δίκαιο με την επιχείρηση κατάληψη του σκάφους σε διεθνή ύδατα και την απαγόρευση μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας στον αποκλεισμένο Παλαιστινιακό λαό της Γάζας» και καλεί την ελληνική κυβέρνηση να καταγγείλει την επίθεση και να «ζητήσει την άμεση απελευθέρωση όλων των επιβατών του».

Διαβάστε ακόμη: Το Ισραήλ επιτέθηκε στο πλοίο «Estelle»

ΚΚΕ: Επίδειξη βαρβαρότητας η επίθεση στο «Estelle»

Keywords
Τυχαία Θέματα