ΜΕΧΡΙ 10/11 ΠΑΡΑΤΕΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ

Την συνέχιση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κατά την έκτακτη γενική συνέλευση, που ολοκληρώθηκε σήμερα.

Έτσι, οι δικαστές και οι εισαγγελείς αποφάσισαν την Τη συνέχιση διακοπής των συνεδριάσεων όλων των δικαστηρίων της χώρας ( Πολιτικών και  Ποινικών ) από τη Δευτέρα  22/10/2012 έως το Σάββατο 10/11/2012, κατά τις ώρες από  10:00 έως 15:00, αλλά και την αναστολή δημοσίευσης των πολιτικών αποφάσεων ( πλην των επειγουσών) από  22/10/2012 έως 10/11/2012.

Επίσης, αποφάσισαν την αλλαγή του τρόπου άσκησης των καθηκόντων τους, με την υποβολή αιτήματος

προς τους Προϊσταμένους των Δικαστηρίων για την παροχή της αναγκαίας υλικοτεχνικής υποδομής ( γραφείων κ.λ.π), προκειμένου στο εξής να παρέχουν τις υπηρεσίες τους αποκλειστικά και μόνο στα οικεία δικαστικά καταστήματα. Θέτουν ζήτημα τήρησης των Κανονισμών των Δικαστηρίων, ως προς τη χρέωση του προβλεπόμενου συγκεκριμένου αριθμού υποθέσεων για κάθε δικαστή και τη σύγκληση των Ολομελειών για τροποποίηση των Κανονισμών, καθώς σύμφωνα με τις νέες συνθήκες που θα προκύψουν με την αλλαγή του τρόπου παροχής της εργασίας τους.

Επίσης, αναστέλλουν την συμμετοχή τους σε όλες τις Επιτροπές που προβλέπεται η συμμετοχή Δικαστικών Λειτουργών, αμειβόμενες και μη, πλην των σωματείων. Επιπλέον, αξιώνουν προκαταβολή από την Πολιτεία για τα έξοδα μετακίνησης στις μεταβατικές έδρες των Δικαστηρίων που υπηρετούν. Τέλος, ζητούν από την Πολιτεία να λάβει τα αναγκαία μέτρα για την ασφάλεια των Δικαστηρίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα