Στον ανακριτή οι συλληφθέντες του κυκλώματος τοκογλυφίας

Στο Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι συλληφθέντες για την υπόθεση της τοκογλυφίας στην οποία φέρονται να εμπλέκονται στέλεχος του ΣΔΟΕ, εφοριακός, εν ενεργεία και απόστρατοι αστυνομικοί, τραπεζικά στελέχη, δύο δικηγόροι, ο γνωστός δημοσιογράφος της ΕΤ3 Γιώργος Φερέτης

και ένας υπάλληλος ΠΑΕ.


Σε λίγη ώρα αναμένεται να περάσουν το κατώφλι του ανακριτή, ενώ άγνωστο είναι μέχρι στιγμής πόσοι από αυτούς θα κριθούν προφυλακιστέοι και πόσοι όχι, αν και είναι αντιμέτωποι με κακουργήματα.

Ακόμη δεν υπάρχει πληροφόρηση σχετικά με το εάν και κατά πόσο έχουν μεταφερθεί και οι 52 συλληφθέντες.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο πλαίσιο των παραπάνω συλλήψεων , κατασχέθηκαν 19 πολυτελή αυτοκίνητα, 4 δίκυκλα, εκατοντάδες συναλλαγματικές και επιταγές, 100.000 ευρώ μετρητά και εκατοντάδες ιδιωτικά συμφωνητικά δανείων.

Οι αστυνομικές αρχές αδυνατούν να προσδιορίσουν με ακρίβεια το ποσό που έχει διακινηθεί μέσω της τοκογλυφίας, ενώ αναμένουν την άρση απορρήτου προκειμένου να ελέγξουν τις καταθέσεις των συλληφθέντων.

Ο αριθμός τους μάλιστα είναι τόσο μεγάλος που το κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης δε μπορεί να τους «φιλοξενήσει» για το λόγο αυτό μεταφέρθηκαν στο αμφιθέατρο του κτιρίου.

Στα χέρια της αστυνομίας, εκτός από τις εκατοντάδες τηλεφωνικές συνομιλίες των εμπλεκομένων οι οποίες έχουν καταγραφεί από το βαλιτσάκι της ΕΥΠ, υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες θυμάτων του κυκλώματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα