Στρος Καν: Με κυνήγησαν φίλοι του Σαρκοζί

Τον Νικολά Σαρκοζί «φωτογραφίζει» ο Ντομινίκ Στρος Καν ως υπεύθυνο για την πολιτική του εξόντωση.

Σε συνέντευξή του στον Guardian, ο Στρος Καν κάνει λόγο για μια οργανωμένη προσπάθεια εναντίον του, από ανθρώπους που

πρόσκεινται στον Σαρκοζί, οι οποίοι μερίμνησαν να δώσουν μεγάλες διαστάσεις στη δικαστική διερεύνηση του περιστατικού με την καμαριέρα. Στόχος τους, υποστηρίζει, ήταν να καταστρέψουν την υποψηφιότητά του, σε μία περίοδο που θεωρούνταν αδιαφιλονίκητο φαβορί τόσο για το χρίσμα των Σοσιαλιστών όσο και για την προεδρία της Γαλλίας.

Ο άλλοτε επικεφαλής του ΔΝΤ παραδέχεται ότι το περιστατικό με την καμαριέρα δεν ήταν στημένο. Ωστόσο, επισημαίνει ότι μετά τη σύλληψή του, υπήρξε μια συντονισμένη επιχείρηση αποδόμησης του προφίλ του, ενώ οι αντίπαλοί του ενορχήστρωσαν και τη δικαστική διερεύνηση των πρώτων ημερών. Όμως αναφέρει, η κλιμάκωση των γεγονότων «διαμορφώθηκε από ανθρώπους με πολιτική ατζέντα» και ότι ήταν «περισσότερο και από απλή σύμπτωση».

Σύμφωνα με τον Στρος Καν, παρακολουθούνταν για ημέρες πριν το περιστατικό από πράκτορες, ενώ άτομα που συνδέονται με τον Σαρκοζί, παρακολουθούσαν τα τηλέφωνα για να βεβαιωθούν ότι η καμαριέρα του ξενοδοχείου Sofitel τη Νέας Υόρκης κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία.

«Ίσως ήμουν πολιτικά αφελής, αλλά απλά δεν πίστευα ότι θα πήγαιναν τόσο μακριά» είπε σε δημοσιογράφο που ερεύνησε την υπόθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα