Στυλιανίδης: Αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε τη λαθρομετανάστευση

«Την πολιτική βούληση της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης», εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης -μιλώντας στην εκδήλωση που οργάνωσε το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Ο υπουργός ανέφερε ως προγραμματικούς άξονες την ανάγκη για βασική αλλαγή του νόμου περί ιθαγένειας καθώς και ότι πρέπει να στραφούμε προς την ΕΕ, προκειμένου να αναλάβει ένα μέρος του οικονομικού βάρους της Ελλάδας για την ενσωμάτωση των μεταναστών, δεδομένου ότι το 90% αυτών

που θέλουν να φτάσουν στην Ευρώπη, περνάνε από τη χώρα μας.

«Το μεταφέραμε ήδη στον κ. Ράιχενμπαχ και στον Επίτροπο Γιοχάνες Χαν, σημείωσε, θα το θέσουμε και στο Συμβούλιο υπουργών Εσωτερικών που θα γίνει αυτές τις μέρες», σημείωσε ο κ. Στυλιανίδης.

«Τις δαπάνες για την υγεία και την παιδεία για το ενάμισι εκατομμύριο μετανάστες -νόμιμους και μη - δεν τις αναγνωρίζουν ούτε η ΕΕ, ούτε η τρόικα, ούτε καν ο ΟΟΣΑ, ως αναπτυξιακή βοήθεια» ανέφερε, σημειώνοντας ότι βασική αρχή της ενσωμάτωσης είναι οι ξένοι «να μετέχουν της ελληνικής παιδείας».

Ο κ. Στυλιανίδης τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας χώρων υποδοχής μεταναστών, εντοπίζοντας τις ανάγκες εγκαταστάσεων για 5.000 άτομα στον Έβρο και 30.000 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ως «μεταβατική στάση.

Keywords
Τυχαία Θέματα