«Αυλαία» για Κινγκ

Ο αμυντικός της Τότεναμ Λέντλεϊ Κινγκ πήρε τη μεγάλη απόφαση και μόλις στα 31 του χρόνια κρέμασε μια και καλή τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, καθώς οι συνεχείς τραυματισμοί δεν του άφησαν περιθώριο για διαφορετική απόφαση. Την απόφαση του παίκτη να αποχωρήσει από την ενεργό δράση ανακοίνωσε η λονδρέζικη ομάδα, αναφέροντας πως ο παίκτης θα παραμείνει στο σύλλογο σε άλλο πόστο.

Ένας παίκτης που έχει συνδέσει το όνομά του με τη σύγχρονη ιστορία

των «πετεινών», καθώς πήγε στα «Σπιρούνια» μόλις στα 14, πέρασε από όλες τις ομάδες μέχρι να γίνει αρχηγός στην πρώτη. Ο Κινγκ αγωνίστηκε 323 φορές με την φανέλα της Τότεναμ, σημειώνοντας 14 γκολ, ενώ είναι 21 φορές διεθνής με την Εθνική Αγγλίας και ήταν μέλος της αποστολής στο Euro του 2004 και στο Μουντιάλ του 2010.

Η ανακοίνωση της Τότεναμ ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Ο σύλλογος είναι σε θέση να ανακοινώσει ότι ένας από τους σπουδαιότερους παίκτες του, ο Λέντλεϊ Κινγκ, λόγω τραυματισμών, αναγκάζεται να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Ωστόσο, δεν θα αποχωρήσει από το σύλλογο. Ο Λέντλεϊ θα αποκτήσει σημαντικό ρόλο στην ομάδα και θα είναι πρωταγωνιστής στην αναγέννηση της Τότεναμ».

Από την πλευρά του ίδιος ο παίκτης δήλωσε για την απόφαση του:

«Ήμουν εδώ από παιδί. Πάντα θεωρούσα ότι είναι η ομάδα μου και πάντα δυσκολευόμουν να φανταστώ τον εαυτό μου με άλλη φανέλα. Ξέρω ότι το να έχεις φορέσει τη φανέλα μόνο ενός συλλόγου είναι σπάνιο στις μέρες μας, αλλά πάντα απολάμβανα να είμαι μέλος της ομάδας, καθώς και την πρόκληση του να φέρω το σύλλογο εκεί που του αξίζει, με τους καλύτερους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους πάντες στην ομάδα και τους οπαδούς. Έχω χάσει πολλά παιχνίδια κατά τη διάρκεια των χρόνων, αλλά οι οπαδοί ήταν πάντα υπομονετικοί και απίστευτα υποστηρικτικοί προς εμένα στις δύσκολες περιόδους.

Δυστυχώς, οι τραυματισμοί μου και η αδυναμία μου να προπονηθώ έφεραν την καριέρα μου στο τέλος της. Βρίσκομαι στην Τότεναμ περίπου 17χρόνια, έχοντας ξεκινήσει από τα 14. Είναι το δεύτερο σπίτι μου και είμαι χαρούμενος που μπορώ να συνεχίσω να δουλεύω για το σύλλογο και την τοπική κοινότητα, κυρίως μετά την θλίψη που προκάλεσαν τα επεισόδια της προηγούμενης χρονιάς. Πάντα έπαιζα ρόλο στο Ίδρυμα των Σπερς και τα σχέδια για το νέο γήπεδο αποτελούν ένα σημαντικό παράγοντα στην αναγέννηση της περιοχής, οπότε είμαι ενθουσιασμένος που θα είμαι μέλος του».

Keywords
Τυχαία Θέματα