Συνταγή: Παστίτσιο με λαχανικά

Πώς να φτιάξετε ένα παστίτσιο χωρίς κιμά, είτε επειδή είστε χορτοφάγοι, είτε επειδή τα παιδιά σας δεν τρώνε λαχανικά ή τυρί

Υλικά για 6 άτομα

500 γρ. πένες1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο2 κολοκυθάκια1 μελιτζάνα2 καρότα1 πράσινη πιπεριά1 κύβο1 1/2 κουταλάκι ντοματοπελτέ1 φλιτζάνι τυρί φέτα τρίμμα1 κουτ. σούπας ρίγανηΜαϊντανό ψιλοκομμένοΑλάτι Πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζετε τις πένες σε αλατισμένο νερό, τις στραγγίζετε και τις λαδώνετε ελαφρώς για να μην κολλήσουν.Καθαρίζετε
και κόβετε σε μικρά κυβάκια κύβους τα κολοκυθάκια, τη μελιτζάνα και τα καρότα. Πλένετε και ψιλοκόβετε την πιπεριά.Σωτάρετε σε λίγο λάδι όλα τα λαχανικά, τα ανακατεύετε μέχρι να μαλακώσουν λίγο, ρίχνετε τον ντοματοπελτε, τον κύβο και νερό ίσα που να σκεπάσει τα λαχανικά. Ανακατεύετε να διαλυθεί ο κύβος, σκεπάζετε και αφήνετε να σιγοβράσουν για 15΄.Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι, ενώ εάν χρειάζεται, βάζετε λίγο ρίγανη και μαϊντανό.Ανακατεύετε τις πένες με τα λαχανικά και τη φέτα.Τα τοποθετείτε σε πυρέξ και ρίχνετε από πάνω την μπεσαμέλ και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 30΄.

Μυστικό:

Η σάλτσα των λαχανικών θα πρέπει να πάει μεν σε όλες τις πένες, χωρίς όμως να «κολυμπάνε».

Keywords
Τυχαία Θέματα