Συρία: Ομάδα της αντιπολίτευσης δεν συμμετέχει σε σύνοδο στην Τουρία

Η Επιτροπή Εθνικού Συντονισμού για την Εθνική και Δημοκρατική Αλλαγή ανακοίνωσε ότι αρνείται να συμμετάσχει στη σύνοδο των "Φίλων της Συρίας" που θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη την 1η Απριλίου.

Στη Σύνοδο θα συζητηθούν τρόποι με τους οποίους κάποιος μπορεί να δώσει βοήθεια στην αντιπολίτευση της Συρίας και να δοθεί ένα τέλος στην αιματοχυσία των Αρχών Ασφαλείας της χώρας.

Σε ανακοίνωσή της η οργάνωση, ηγέτης της οποίας είναι ο Χάσαν Αμπντέλ Αζίμ και η οποία συσπειρώνει κουρδικά, αραβικά και σοσιαλιστικά κόμματα, δικαιολόγησε την άρνησή της επισημαίνοντας μία σειρά οργανωτικών και πολιτικών προβλημάτων, επικαλούμενη το γεγονός ότι την πρόσκληση είχαν κάνει η Τουρκία και το Κατάρ.

Οι χώρες αυτές κατηγορούνται από την οργάνωση πως προσπαθούν να παρακάμψουν τον Αραβικό Σύνδεσμο. Στο μεταξύ η καταστολή του κινήματος αφισβήτησης στη Συρία θα είναι στην ατζέντα της συνόδου του Αραβικού Συνδέσμου που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στη Βαγδάτη, αλλά όχι η καταστολή στο Μπαχρέιν, διότι δεν το ζήτησε η χώρα, όπως δήλωσε σήμερα ο ιρακινός υπουργός Εξωτερικών Χοσιάρ Ζεμπάρι. «Οποιαδήποτε χώρα μπορεί να αναφέρει όποιο θέμα επιθυμεί, όμως πρέπει η ίδια η κυβέρνηση να ζητήσει την ένταξή του στην ημερήσια διάταξη. Το Μπαχρέιν δεν διατύπωσε αυτό το αίτημα. Για τη Συρία η κατάσταση είναι διαφορετική διότι είναι ένα πιεστικό πρόβλημα. Υπάρχει διεθνής, περιφερειακή διάσταση, υπάρχουν πολλές διαφορές», τόνισε ο Ζεμπάρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα