ΣΥΡΙΖΑ: Να αποσυρθεί το αίτημα αντικατάστασης των εισαγγελέων

12:58 8/2/2012 - Πηγή: NewsBomb

Την απόσυρση του αιτήματος του υπουργού Δικαιοσύνης προς το Δικαστικό Συμβούλιο για την αντικατάσταση των δυο οικονομικών εισαγγελέων, ζήτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησής του για την υπόθεση των κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη.

«Δεσμευτείτε ότι θα αποσυρθεί το αίτημα για αντικατάστασή τους από την στιγμή που δεν υπάρχει θέμα παραίτησή τους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο βουλευτής

του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος στον υφυπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γ. Πεταλωτή, που κλήθηκε να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση.

«Αντί να σκέφτεστε πώς θα τους καρατομήσετε με νεότερη νομοθετική ρύθμιση, να τους ενισχύσετε», τόνισε σε άλλο σημείο της παρέμβασής του στη Βουλή ο κ. Παπαδημούλης, σημειώνοντας πως «δύο άνθρωποι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τόσες κρίσιμες υποθέσεις όταν το οικονομικό έγκλημα κάνει πάρτι στην Ελλάδα».

Στην απάντησή του ο κ. Πεταλωτής υποστήριξε πως δεν υπήρξε «καμία πρόθεση χειραγώγησης» των δύο οικονομικών εισαγγελέων και ότι η κυβέρνηση σέβεται το έργο των εισαγγελέων και δεν έχει τίποτα να κρύψει». Δεν υπήρξε καμία παρέμβαση από πλευράς κυβέρνησης, τόνισε, αντίθετα επιχειρήθηκε η ισχυροποίηση του θεσμού και επανέλαβε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης έκανε το καθήκον του παραπέμποντας το θέμα στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο για να αποφανθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα