Θα εισπράττει πρόστιμα σαν την τροχαία το ΣΔΟΕ

Την υιοθέτηση μεθόδων τύπου Τροχαίας προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της μη είσπραξης των προστίμων, που βεβαιώνει το ΣΔΟΕ, εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, καθώς το ισχύον σύστημα είσπραξης των δημόσιων εσόδων δεν αποδίδει.

Συγκεκριμένα, το οικονομικό επιτελείο προσανατολίζεται στην επιβολή προστίμων από το ΣΔΟΕ τα οποία θα είναι άμεσα απαιτητά, δίνοντας περιθώριο πληρωμής πχ εντός 10 ημερών και παράλληλα κάποια έκπτωση

σε όσους πληρώσουν εντός συγκεκριμένου χρόνου, όπως γίνεται και με τις κλήσεις της τροχαίας, όπως αναφέρει το Voria.gr.

Επιπλέον, εξετάζεται η απεμπλοκή των εφοριών από τη διαδικασία της είσπραξης, γεγονός που σημαίνει ότι η εξόφληση και οι πληρωμές θα γίνονται απευθείας στις τράπεζες χωρίς να περνούν τα πρόστιμα στην εφορία. Το σχέδιο αυτό αλλαγής του τρόπου είσπραξης έχει ως στόχο να χτυπήσει τη γραφειοκρατία και να δώσει περιθώριο στο φορολογούμενο να πληρώσει, προκειμένου να σταματήσει η αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι παρόλο που τον Ιανουάριο επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 258 εκατ. ευρώ, στα ταμεία του κράτους τα έσοδα είναι μηδαμινά.

Keywords
Τυχαία Θέματα