Τι πρέπει να κάνετε αν το κινητό σας πέσει σε νερό!

Σας έπεσε το κινητό σας τηλέφωνο στο νερό καταλάθος; Μην απελπίζεστε! Ίσως να μπορέσετε να το σώσετε!

Ειδικά το καλοκαίρι τα... υδάτινα ατυχήματα τείνουν να αυξάνονται!

Τι μπορείτε να κάνετε;

Όλο το μυστικό βρίσκεται στον χρόνο! Δράστε γρήγορα, πολλές φορές είναι θέμα δευτερολέπτων, ώστε πλέον να μην λειτουργήσει ποτέ!

Όταν βραχεί το κινητό μας, από γλυκό νερό αμέσως πρέπει να βγάλουμε την μπαταρία για την αποφυγή περεταίρω βραχυκυκλωμάτων.

Στη συνέχεια το αφήνουμε να στεγνώσει με

φυσικό τρόπο (ποτέ επάνω στο καλοριφέρ ή χρήση σεσουάρ γιατί η υπερθέρμανση μπορεί να δημιουργήσει άλλες βλάβες). Αφού στεγνώσει μην επιχειρήσετε να τοποθετήσετε την μπαταρία και το συντομότερο δυνατόν να το φέρετε στο κατάστημα μας. Σε περίπτωση που δοκιμάσετε να το δουλέψετε και το κινητό ανάψει θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να καταστραφεί γιατί τα άλατα συνεχίζουν να διαβρώνουν το κινητό σας

Από θαλασσινό νερό τα πράγματα είναι πιο δύσκολα.

Όταν το κινητό σας πέσει στη θάλασσα ή πισίνα ακόμα και καφέ αμέσως βγάζουμε την μπαταρία, κάρτα sim, κάρτα μνήμης και με ανοιχτό το καπάκι της μπαταρίας το βυθίζουμε σε ένα κουβά με γλυκό νερό ή έστω και σε ένα ποτήρι άμεσα. Μετά από 30 λεπτά αντικαταστήστε αυτό το νερό και αν υπάρχει η δυνατότητα προτιμήστε να το τοποθετήσετε σε ένα μεγαλύτερο σκεύος ώστε να μπορεί να μπει μεγαλύτερη ποσότητα γλυκού νερού. Αν βρείτε αποσταγμένο νερό ακόμα καλυτέρα. Αφήστε το μέσα για τρεις ώρες. Μην το φοβάστε.

Αυτό γίνεται για να διαλυθεί το αλάτι της θάλασσας ή το χλώριο της πισίνας τα οποία είναι ιδιαίτερα διαβρωτικά. Είναι προτιμότερο η συσκευή σας να μην λειτουργεί εξ αιτίας του γλυκού νερού παρά του θαλασσινού το οποίο είναι καταστροφή. Τα τηλέφωνα όμως τύπου slide (συρόμενα), έτσι και αλλιώς παθαίνουν πολύ μεγάλη ζημία όταν πέσουν στην θάλασσα η ακόμα και στο γλυκό νερό και η επισκευή τους κρίνεται ασύμφορη. Γι΄ αυτό δεν ενεργούμε πλέον επισκευές σε τέτοιου τύπου τηλέφωνα.

Γιατί κάποια τηλέφωνα δουλεύουν όταν στεγνώσουν και τα άλλα όχι;

Εξαρτάται που πήγε το νερό όταν μπήκε στην συσκευή:

α) Άν π.χ. πήγε μόνο πάνω σε αντιστάσεις και πυκνωτές τα εξαρτήματα αυτά στεγνώνουν πολύ εύκολα. Αν το νερό δεν άφησε ίχνη αλάτων ή άλλων στοιχείων που βρίσκονται σε αυτό ούτως ώστε να δημιουργούν μια εν δυνάμει γέφυρα μεταξύ αυτών των εξαρτημάτων, τότε το τηλέφωνο θα δουλεύει για καιρό.

β) Άν το νερό πρόλαβε να περάσει κάτω από τα ολοκληρωμένα (αλλιώς ic ), ή βραχυκύκλωσε τα flex που έχουν πολύ κοντά μεταξύ τους συστάδες επαφών και σε διάφορα αλλά σημεία που θα ήταν άσκοπο να εξηγήσουμε εδώ, τότε τα πράγματα είναι σκούρα. Κυρίως όταν από τα σημεία αυτά περνά ρεύμα 4volt.

Η δεύτερη αυτή περίπτωση είναι και η πιο συνηθισμένη.

Εμείς τι πρέπει να κάνουμε σε κάθε περίπτωση;

Αρχικά δεν το βάζουμε σε καμία περίπτωση στην φόρτιση. (Αυτό το λάθος το κάνουν σχεδόν όλοι)

Άν έχετε την τύχη (γιατί περί τύχης πρόκειται) να ανήκετε στην πρώτη περίπτ

Keywords
Τυχαία Θέματα