Το βασικό κίνημα της συριακής αντιπολίτευσης στηρίζει το σχέδιο 'Αναν

Tην υποστήριξή του στο σχέδιο έξι σημείων του Κόφι Άναν για τη Συρία υποστηρίζει το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο, το βασικότερο κίνημα της συριακής αντιπολίτευσης με την προϋπόθεση ότι θα οδηγήσει στην απομάκρυνση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ από την εξουσία.


«Ειρηνική μεταβίβαση σημαίνει ότι το καθεστώς πρέπει να αλλάξει. Και αυτό αρχίζει με την απομάκρυνση του επικεφαλής του κράτους», δήλωσε η Μπάσμα Κοντμάνι, εκπρόσωπος του Συμβουλίου.

«Η πρωτοβουλία του Άναν, κατά τη γνώμη μας, θα πρέπει να οδηγήσει

σε εξελίξεις ώστε να ξεκαθαρίσουν οι όροι της διαπραγμάτευσης για την αλλαγή. Όχι για το αν θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή», τόνισε η Κοντμάνι στο περιθώριο της συνάντησης των κινημάτων της συριακής αντιπολίτευσης στην Κωνσταντινούπολη.

Πάντως η συριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι αποδέχεται το σχέδιο Άναν, όμως η Κοντμάνι επεσήμανε ότι θα ήθελε να δει πράξεις προτού πιστέψει στα λόγια της κυβέρνησης.

«Αυτό που θα θέλαμε να δούμε είναι ο τερματισμός των δολοφονιών», διευκρίνισε . «Θα θέλαμε να δούμε να προστατεύονται οι άμαχοι. Αν υπάρχει η δυνατότητα αρχικά έστω για δίωρη κατάπαυση του πυρός, πιστεύω ότι θα το χαιρετίζαμε και θα εργαζόμασταν για την επιτυχία του», πρόσθεσε η Κοντμάνι.

Keywords
Τυχαία Θέματα