Βενιζέλος: Η Κύπρος δείχνει το δρόμο στην Ελλάδα

«Το μεγάλο και κρίσιμο χαρτί που έχει στα χέρια του ο Ελληνισμός είναι η κρατική υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο Ευ. Βενιζέλος επεσήμανε σε δηλώσεις του ότι μια πολύ σημαντική διάσταση της κυριαρχίας είναι πάντα η οικονομική κυριαρχία και αυτό, «έχει πολύ μεγάλη σημασία για την Ελλάδα, αλλά είναι ακόμα

πιο σημαντικό για την Κυπριακή Δημοκρατία».

Ο κ. Βενιζέλος είχε συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο, κατά τη διάρκεια της οποίας εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την θερμή υποδοχή, τις ευχές, αλλά και τις σκέψεις που του ανέπτυξε ο μακαριότατος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε επεσήμανε ότι αποτελεί ιστορική αλήθεια η αναφορά του αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου πως η μοίρα Ελλάδας - Κύπρου είναι κοινή.

«Δίνουμε τώρα ένα αγώνα ο οποίος δεν είναι απλά και μόνο αγώνας εθνικός, αλλά είναι και ευρωπαϊκός καθώς οι δύο χώρες είμαστε μέλη της Ευρωζώνης και πρέπει αυτή τη διάσταση να την μετατρέψουμε σε πλεονέκτημα και να μην την αποδεχτούμε ως μειονέκτημα», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος συνεχάρη τον κύριο Βενιζέλο για την εκλογή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και ευχήθηκε επιτυχία στο έργο του για το καλό της Ελλάδος.

Πάντοτε στηριζόμαστε στην Ελλάδα και η Ελλάδα πάντοτε μας στηρίζει, είπε ο κ. Χρυσόστομος.

Ο αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την ευχή «να ανεβαίνει συνεχώς το έθνος μας, ώστε να απολαμβάνουμε κι εμείς».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος έγινε σήμερα δεκτός από τον πρόεδρο Χριστόφια και είχε χωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου και τους αρχηγούς τον κοινοβουλευτικών κομμάτων, επιστρέφει απόψε στην Αθήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα